Malmö FF åker till Sundsvall för bortamatch i morgon – Rasmus Bengtsson följer inte med. Den skadedrabbade mittbacken vilas på grund av konstgräset i Sundsvall
– Vi vill ta det försiktigt. Vi känner att det är ett klokt beslut, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson till Kvällsposten.

Rasmus Bengtsson gjorde årsdebut i allsvenskan för Malmö FF i återstarten mot Sirius tidigare i juli. Detta efter att ha fått ägna hela för- och vårsäsongen åt rehab för en knäskada som sett ut att kunna hota hela hans karriär.

Nu är han helt återställd och med i konkurrensen, men när MFF möter Sundsvall borta i morgon stannar Bengtsson hemma. Spel på konstgräs i Sundsvall är inte vad mittbacken behöver så här tidigt efter comeback, resonerar man:

– Det är inte Rasmus själv som är rädd för konstgräset, men han har trots allt inte spelat på konstgräs överhuvudtaget ännu (den här säsongen). Förra veckan var en vecka då han spelade två matcher på ganska kort tid, det var ett rejält överslag i vad han gjort tidigare, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi vill ta det försiktigt. Vi känner att det är ett klokt beslut.