Foto: Bildbyrån

Chinedu Obasi gjorde succé i AIK förra hösten. Nu kan han vara på väg tillbaka till allsvenskan. Enligt transfermarkt har han lösts från sitt kontrakt i Kina, uppgifter som FD fått bekräftade. 

Chinedu Obasi kom till AIK i fjol sommar. Den 31-årige anfallaren, som har meriter från VM-spel med Nigerias landslag och flera säsonger i Bundesliga (Schalke och Hoffenheim), skrev på ett korttidskontrakt med Gnaget. Då hade han varit klubblös i ett år och haft skadeproblem.

Det blev succé direkt för Obasi, som tillsammans med Alexander Isak bildade ett fruktat anfallspar under höstsäsongen. Sex mål och tre assist på nio matcher blev det för nigerianen.

LÄS: AIK-TALANGEN KAN BLI HISTORISK – SLÅ SVÅRSLAGET REKORD

Därefter gick kontraktet ut, och det blev ingen fortsättning. Istället skrev Obasi på för Shenzhen FC i kinesiska andradivisionen. En klubb som då hade fått in Sven-Göran Eriksson som tränare.

I juni fick Svennis lämna Shenzhen – och nu är även Obasi klar i klubben. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så har Obasi förhandlat om att komma loss från det 1+1-årskontrakt han skrev med Shenzhen i vintras.

Det hela ska nu vara  klart och han blir fri spelare. Anfallsstjärnan har gått med på att ge upp en del av sin lön för resten av kontraktet, allt för att få lämna klubben. Tyska transfermarkt gick i dag ut med uppgifterna, uppgifter som FD fått bekräftade.
Enligt FD:s uppgifter så är också Obasi positiv till att återvända till Europa och till Sverige.