Foto: Bildbyrån
AIK Fotboll är överens med Chinedu Obasi om en comeback men även med fotbollsklubben Defensa y Justicia och den argentinske mittbacken Agustin Gómez. Ett låneavtal som sträcker sig över resten av säsongen 2017.
20-årige Agustin Gómez kommer till AIK Fotboll från Defensa y Justicia och han har tidigare tillhört Racing Club.
– Vi har använt oss av det nätverk som vi numera arbetar med i Argentina när vi sökt efter en bollskicklig innerback med hög potential. Vi har först tittat på skandinaviska alternativ på såväl etablerade som mindre etablerade spelare, men de alternativ som varit intressanta för oss har av olika skäl ej gått att landa, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.
Agustin Gómez anslöt till AIK tidigare under dagen men är inte spelklar riktigt än. Först ska spelaren få ett arbetstillstånd godkänt av Migrationsverket och sedan måste Svenska Fotbollsförbundet registrera honom.

– Med det konstaterat är ett korttidslån från Argentina med en köpoption ett intressant upplägg för att komplettera Sveriges bästa backlinje, säger Wesström.