Foto: alloverpress

Från Östersund till Helsingborg, och vidare till MLS – och nu är David Accam aktuell för större klubbar. Bud från klubbar i Bundesliga och Ligue 1 finns på den förre allsvenske profilen:
– Det är klart att det är intressant för honom med sådana ligor, säger Accams agent Phil Radley till FotbollDirekt.se. 

Han gjorde succé i ett Östersunds FK som då låg i division 1, och såldes till Helsingborgs IF för ett miljonbelopp. Det var 2012, och David Accam blev snabbt en allsvensk stjärna efter flytten till HIF.

Det blev tio mål i HIF-tröjan 2013 och han följde upp med 17 mål 2014. Därefter lämnade han för Chicago Fire i amerikanska MLS.

Den här säsongen har varit en succé för Accam, som lett Chicago Fire till en andraplats i Eastern Conference.

Han har gjort elva mål och ligger fyra i MLS skytteliga, och han hyllades nyligen stort av Chicagos tyska storvärvning, förre världsstjärnan Bastian Schweinsteiger.

Nu kan han vara på väg till just Tyskland. Bud finns från en klubb i Bundesliga, avslöjar hans agent. Emot det finns ett bud från en Ligue 1-klubb i Frankrike. Accams kontrakt med Chicago Fire löper ut vid årsskiftet, och en flytt lockar.

– Det är upp till klubbarna att komma överens, jag förväntar mig att det blir klart hur det blir nästa vecka – antingen att det blir en flytt till Europa eller att han förlänger och stannar i USA, säger Phil Radley till FotbollDirekt.se.

– Det är klart att det är intressant för honom med sådana ligor. David fyller 27 i höst och spel i någon av de största europeiska ligorna lockar förstås i det här skedet av hans karriär. Men det återstår att se om alla parter kan komma överens. Samtliga klubbar och han själv är involverade i dialogen. Vi får se hur det blir.

I vintras mellan säsongerna i MLS, så gick det rykten om att AIK var intresserade. AIK hade då just sålt Alexander Isak till Borussia Dortmund, och möjligen fanns resurser att värva in Accam? Phil Radley bekräftar nu att han fick en lös förfrågan.

– Jag fick en förfrågan, den kom inte direkt från klubben utan från någon som frågade för deras räkning. Jag svarade, ”är de villiga att betala den lön han har”? (Accam hade motsvarande sju miljoner kronor i grundlön förra året). Det är klart att den lönen han har i Chicago minst måste matchas för att det ska vara intressant. Och det stannade väl där kan man säga, säger Radley.