Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg tappade en 2-0-ledning mot Örebro efter två straffar. Varav den sista blåstes för i den 96′ minuten. Efter matchen omringades domaren av hemmaspelare. 
– Han vill ha den va?, säger IFK Göteborgs tränare Alf Westerberg, när han ser reprisbilden på den sista straffen, till Cmore. 

IFK Göteborg skulle stampa av efter en turbulent vecka. Tränarbyte, spelarförsäljningar och kaptensbyten gjorde att Tobias Hysén beskrev det som en ”nystart” för laget inför matchen mot Örebro.

En bit in i andra halvlek såg det ut att ha gett effekt. Blåvitt ledde då med 2-0 efter mål av Sören Rieks och Mikael Boman. Men Örebro fick en gratischans att ta sig in i matchen igen när Salomonsson fick sitt andra gula kort och ÖSK fick straff när försvararen täckte ett skott med armen.

– Vi bjuds in vid 2-1 och får straff och utvisning. Då får man energi och sådär. Sen… deras målvakt sprang och hämtade bollen ta mig fan hela tiden. Så det var helt rätt av honom (domaren) att lägga till så här mycket. Jag trodde de hade bollkallar på Gamla Ullevi med tydligen har dom inte det. Han skulle springa och hålla på… Så jäkla skönt att det inte räcker till asså, säger Örebros tränare Alexander Axén till Cmore.

”Tomhet just i ögonblicket”
Domaren la till sex minuter och i den sista minuten dribblade sig Michel Omoh in i straffområdet och föll mellan två hemmaspelare. Maic Sema förvaltade straffen och sköt in kvitteringen iskallt.

– Jag har inte position… jag ser den först här på skärmen. Han vill gärna ha den va? Det som stör sig mig mest på den situationen är en helt feldömd frispark som Omarsson får emot sig vid sidan. Där vi ska ha bollen i vår besittning men där de får en chans till, säger Alf Westerberg.

– Just nu är det bara en total besvikelse och en tomhet just i ögonblicket. För övrigt gör vi inte minst kampmässigt en stark insats. Inte minst i andra men sen får de chansen att lyfta och vi sätter in det vi har men fick inte den utdelning vi ska ha idag, säger Westerberg till Cmore.