• Publicerat 23 juli, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt kan avslöja att Hammarby ännu inte är helt överens med belgiska Genk. Enligt FD:s uppgifter vill Bajen pressa upp priset till 20-miljonersklassen och förhandlar just nu med belgarna om priset. 

Efter försvarstalangens genombrott under fjolårssäsongen har intresset varit stort för ghananen. Turkisk media har tidigare spekulerat om en prislapp på upp mot 40 miljoner kronor men så dyr kommer inte försvararen att bli.

Trabzonspor var aldrig nära att erbjuda en sådan enorm summa utan det är belgiska Genk som nu är nära att genomföra köpet av Aidoo. Men enligt uppgifter till FotbollDirekt är affären ännu inte avslutad. Som FD tidigare avslöjat ligger Genks bud mellan 12-15 miljoner men Hammarby vill trissa upp priset ytterligare.

Belgarna är tveksamma att höja budet men Hammarby ska vara bestämda och ambitionen är att göra Aidoo till en av allsvenskan dyrare försvarsförsäljningar någonsin.

Senast Bajen sålde en spelare för en sådan summa var när Linus Hallenius köptes av italienska Genoa 2010 för 18 miljoner. En försäljning som Hammarbys nya sportchef Jesper Jansson nu vill slå.

Det återstår att se om den belgiska klubben kan motsvara Hammarbys krav, räkna med fler turer i den här utdragna transferhistorien.