Foto: Bildbyrån

Helsingborgs supertalang Alex Timossi Andersson jagas av några av Europas största klubbar. Nu uppges 16-åringen vara nära Bayern München.
– Vi har haft en dialog med dem (Bayern München) länge, säger HIF:s tränare Per-Ola Ljung till Helsingborgs Dagblad.

16-årige Alex Timossi Andersson har redan hunnit träna med såväl Manchester United som med Bayern München. Nu uppger Helsingborgs Dagblad att de sistnämnda ska vara nära att köpa loss supertalangen – och det redan i sommar.

Anfallaren som är född 2001 har i år debuterat och även gjort mål i superettan med HIF. Han har även åtta mål på sju pojklandskamper så här långt.

Timossi Andersson kommenterar  Bayern Münchens intresse:

– Jag tycker att det är jättekul, det är ju en av världens största klubbar, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Han tonar dock själv ner att det skulle bli en övergång till den tyska jätteklubben redan nu i sommar. Att det finns en dialog med klubben medger han dock.

– Ja, det har vi, fast jag har inga kommentarer på något annat. Det är i framtiden och jag tar det som kommer nu med HIF.

Lagets tränare Per-Ola Ljung säger också att man diskuterat med Bayern München samt att tyskarna är de som är främst i kön om jättetalangen.

– Vi har haft en dialog med dem (Bayern München) länge, att den rör sig i olika riktningar är bara naturligt. Inget är nytt, vi har gjort vad vi har kunnat tillsammans med Alex och hans familj. Med det enorma intresset som han har haft kring sig har väldigt många klubbar bett om att ta honom till sig, visa sina faciliteter och förklara sin plan, säger Ljung till Helsingborgs Dagblad.