Foto: Bildbyrån

Hammarby åkte på en tung smäll i Borås under måndagskvällen. Elfsborg vann den allsvenska drabbningen med 3-0. Efter matchen manade tränare Jakob Michelsen till lugn och påminnde om klubbens långsiktiga arbete. 

En av allsvenskans hetaste spelare, Simon Lundevall, blev stor matchhjälte med sina två mål under den första halvleken. Hammarbys tränare Jakob Michelsen varnade om mittfältaren inför matchen, och berömde honom efteråt.

– Matchen avgjordes under de första 45 minuterna. De var väldigt effektiva i den första halvleken och Elfsborg förtjänade segern. Det är ett bra lag. De har några fantastiskt bra spelare och Lundevall visade sin klass idag, säger han till Cmore.

FEM SNABBA: Återvändaren överglänste Hammarbys affärer – ”Säger en hel del”

De tillresta Hammarby-supportrarna fick se de båda sommarnyförvärven debutera för sin nya klubb. Mittbacken Mads Fenger startade och spelade hela matchen medan hans landsman Jeppe Andersen byttes in i paus.

– Fenger gjorde en bra match och var inte inblandat i något av målen. Han är redo att spela för oss nu. Jesper (Andersen) behöver lite mer tid. Han var bra med bollen men är inte där fysiskt än. Han kommer inte vara i toppform förrän nästa säsong. Det är ett ombyggnadsår för oss och vi valde att ge honom 45 minuter idag, förklarar Michelsen och fortsätter.

– Han är en flexibel spelare. Han kan spela på kanten men också centralt av de tre offensiva positionerna. Fenger är en mittback, det är tydligt medan Paulsen och Andersen kan spela på flera olika positioner och det är bra eftersom vi inte har så många spelare att välja på.