• Publicerat 17 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Elfsborg besegrade Hammarby med 3-0 under måndagskvällen efter att ha gjort samtliga mål i den första halvleken. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor om matchen. 

Din bild av första halvlek?
– Elfsborg inledde väldigt piggt och det var tydligt att hemmalaget ville fortsätta rida på sin starka form. Elfsborg pressade Hammarby över hela planen och skapade direkt en handfull chanser. Simon Lundevall spräckte nollan och Joakim Nilsson pangade in två:an av bara farten. Då vaknade gästerna till och tog över matchen under en drygt kvart – tjugo minuter i den första havleken. Men när Lundevall stänkte in 3-0 slutade Hammarby att tro på en vändning och spänningen tog slut.

Din bild av andra halvlek?
– Ett sömnpiller. Om jag har problem att sova inatt kommer jag sätta på reprisen av den andra halvleken… Nej Hammarby kunde inte skapa någon spänning i matchen samtidigt som Elfsborg mest var intresserade av att spela av tiden.

I Hammarby debuterade nya danskarna Mads Fenger och Jeppe Andersen, hur såg de ut?
– Ja exakt. Fenger startade och spelade hela matchen som mittback och Andersen byttes in i paus och tog en offensiv mittfältsposition. Fenger var inte inblandad i något av målen men att förlora sin debutmatch med 3-0 är ju såklart ingen dröm, speciellt inte för en mittback som ska bli Michelsens ”general” därbak. Han behöver mer tid för att visa sig värd pengarna som Hammarby har investerat. Andersen såg pigg och spelsugen ut och var en av få Hammarby-spelare som ville framåt i den andra halvleken. Intressant.

Simon Lundevall gjorde två nya mål, hur bra är han?
– Jag har tidigare pratat om att Jebali förmodligen är allsvenskans bästa spelare. Han hade ingen jättematch idag, men då klev Lundevall fram. Där har Elfsborg två av seriens skickligaste offensiva spelare. Lundevalls driv med bollen påminner inte lite av Emil Forsberg och det ser stundtals ut som han promenerar förbi sina försvarare. Lundevall fortsätter att imponera, kort sagt.

Samuel Holmén gjorde sin första match sedan återkomsten till Elfsborg, hur var hans insats?
– Trots endast några träningar men laget, efter en lång semester, imponerade återvändaren stort i sin comeback. Det finns otrolig kvalité i mittfältaren som innan matchen berättade att han kommer hem för att vinna SM-guld. Det säger en hel del om Holméns ambitioner, det gör också kontraktet på 4.5 år som nu är påskrivet. Synd bara att duktiga nyförvärvet Alex Dyer förpassas till bänken. Ett lyxproblem för Magnus Haglund.