Foto: Bildbyrån

SOLNA. Nicolás Stefanelli ses av många AIK:are som en frälsare och i 1-0-segern mot Norrköping svarade argentinaren för en stark debut inför drygt 16 000 åskådare på Friends Arena.
– När folk ropar ”Argentina, Argentina” känns det som att jag är på hemmaplan, konstaterade 23-åringen i mixade zonen. 

AIK har haft problem med målskyttet den här säsongen. Floppvärvningen Sulejman Krpic har redan lämnat klubben och varken Eero Markkanen eller Denni Avdic har öst in mål. Den stora anfallsstjärnan Henok Goitom har samtidigt missat en del matcher på grund av skada.

Nu är tanken att den argentinska forwarden  Nicolás Stefanelli ska hjälpa AIK att få bollarna i nät. 23-årigen, som gjorde sju mål i den argentinska högstaligan den här säsongen, debuterade för AIK mot IFK Norrköping i går och såg mycket spännande ut. Den kvicke anfallaren visade prov på såväl speed, teknik som målfarlighet och bara två jätteräddningar från David Mitov Nilsson stoppade ”Chicho” från att måla redan i den första halvleken.

AIK vann till sist matchen med 1-0 efter ett självmål från Christopher Telo och även om det inte blev några mål för Stefanelli var han nöjd efter debuten.

– Det är så i fotboll. Ibland blir det mål och ibland inte. Det viktigaste är att vi, eller jag, kommer till chanser. Fortsätter jag att jobba på så kommer det nog komma mål också, sa ”Chicho” i den mixade zonen efter matchen.

Stefanelli bildade anfallspar med Henok Goitom och då argentinaren inte pratar speciellt bra engelska är den gamla La Liga-spelaren en stor hjälp för nyförvärvet.

– Med Henok är det inga problem för han pratar ju spanska. Med de andra spelarna blir det en del engelska Jag är inte jätteduktig på engelska, men det funkar ändå ganska bra. Det är ganska enkelt språk ute på planen.

Inför mötet låg IFK Norrköping tvåa och AIK trea i tabellen, men efter de svartgulas seger i går passerade Gnaget toppkonkurrenten från Östergötland – och då har dessutom AIK en match färre spelad. Stefanelli visste på förhand att Norrköping var ett bra lag.

– Det var en svår match mot ett bra motståndarlag. Jag fick höra att det var ett av topplagen som vi skulle möta och de hade stora och rutinerade spelare som inte skulle ge något gratis. Det här var en bra värdemätare för oss.

Över 16 000 åskådare fanns på plats på Friends Arena i går vilket var betydligt fler än i Europa League-kvalmötet mot färöiska Klaksvik för en och en halv vecka sedan då Stefanelli presenterades på innerplan och han verkar redan känna sig hemma på den svenska nationalarenan.

– Det är klart att det blir en annan sak när det är så mycket folk som det var i dag. När folk ropar ”Argentina, Argentina” känns det som att jag är på hemmaplan. Det var jättekul att det var så mycket folk!