Foto: Bildbyrån

PÅ tisdag spelar Malmö FF avgörande Champions League-kval borta mot Vardar i Makedonien och skåningarna är piskade att näta för att ta sig vidare. Nu kommer ett glädjande besked. Fixstjärnan Markus Rosenberg är högaktuell igen.
– Det finns inget negativt på de tester som vi gjorde på fredagen, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Sydsvenskan. 

Malmö FF svarade för en kollaps i slutminuterna mot Sirius i går. Den trygga 3-1-ledningen tappades och det hela slutade 3-3 efter att Philip Haglund nickat in kvitteringen på stopptid.

MFF har dock ingen tid att deppa över gårdagens match på Swedbank Stadion. Redan på tisdag spelas returen i Champions League-kvalet mot Vardar i Makedonien och efter 1-1 i Malmö i onsdags är de svenska mästarna tvungna att göra mål för att möjliggöra ett avancemang till nästa runda.

Nu kommer ett glädjande besked. Storstjärnan och lagkaptenen Markus Rosenberg, som missat de senaste matcherna på grund av skada, är nu högaktuell för tisdagens möte.

– Det finns inget negativt på de tester som vi gjorde på fredagen. Han kommer att vara tillgänglig för träning, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Sydsvenskan.

En annan profil som är tillbaka från skada är Rasmus Bengtsson som startade i går mot Sirius, detta efter att ha missat hela våren då han opererades i höstas.

– Positivt och kul att se honom tillbaka. Att han klev av handlade bara om trötthet. Det var han redan efter första halvlek och sedan gjorde vi bedömningen att ta ut honom, säger Robertsson och fortsätter:

– Han hade inga känningar i knät så det var glädjande.