Foto: Bildbyrån

Ahmed Yasin har under våren varit utlånad till Muathier i Qatar. Något spel i AIK resten av säsongen blir det inte. I stället lånas han på nytt ut, denna gång till Häcken.
– Jag har alltid tyckt att Häcken spelat fin fotboll, säger Yasin till klubbens hemsida.

Iraks landslagsstjärna Ahmed Yasin slog igenom i allsvenskan med Örebro 2013 då han gjorde sex mål och sex assist. Efter ytterligare en och en halv säsong på Behrn Arena lämnade yttern för danska Århus där succén dock uteblev och efter bara ett halvår värvades han i stället in till AIK.

Men inte heller i den svartgula dressen lyfte det för Yasin som hade svårt att komma till sin rätt i Rikard Norlings 3-5-2-system. Under våren var han därför utlånad till Muathier i Qatar. Speciellt många dagar i AIK sedan återkomsten från Mellanöstern hann det dock inte bli. Som det tidigare rapporterats om i veckan lånas 26-åringen nu in till Häcken resten av säsongen.

– Det känns jättebra. Jag har alltid tyckt att Häcken spelat fin fotboll och nu fick jag chansen och möjligheten att vara med på den här resan och det ska bli intressant, säger Yasin till Häckens hemsida och fortsätter:

– Jag har inte fått ut det fulla av vad jag har att bevisa och jag hoppas kunna få ut det nu med Stahre. Jag har hört mycket bra om honom, så det här ska bli riktigt kul!