Foto: Bildbyrån

AIK tar emot IFK Norrköping under söndagseftermiddagen. I matchen startade hemmalaget med två debutanter. Rasmus Lindkvist och Nicolás Stefanelli klev direkt in i Norlings elva och redan under den första halvleken hann båda spelarna ge ett bra intryck. 

Under sommaren värvades den argentiska anfallaren Nicolás Stefanelli in från Defensa y Justicia och ses redan som en frälsare av AIK-fansen. Mot Norrköping startade anfallaren tillsammans med Henok Goitom på topp.

– Vi har haft någon träning med varandra innan bara, men det är en smart spelare så jag tror att vi kommer att hitta ett samarbete snabbt. I den här första halvleken fick vi båda många bra bollar att jobba med, säger Goitom till Cmore och fortsätter.

– Jag tänker inte så mycket på rollfördelningen utan jag tänker bara på ytor. Där det finns öppna ytor springer jag, och han likadant, så länge vi inte springer i samma ytor så är det lite jobbigare för motståndarna. Men han är bra med bollen vi fötterna och snabb i djupled.

I den korta och kvicka Stefanelli får AIK en annan anfallstyp av vad de tidigare hade att tillgå. Det tror Goitom kan göra det svårare för sina allsvenska motståndare att möta AIK.

– Han har en låg tyngdpunkt och med bollen är han väldigt avvig. Så det gäller att vara på tårna om man möter honom.

OBS! Matchen är igång och kan följas här.