• Publicerat 16 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro besegrade IFK Göteborg med 4-2 efter att ha gått till halvtidsvila med en fyramålsledning. Tidigare Hammarbyspelaren Nahir Besara var segerregissör med sitt hattrick. 

Örebro rivstartade matchen och tog ledningen redan efter tio minuters spel. Mårtensson nickade fram Besara som retfullt enkelt placerade in bollen i mål.

I bara farten gjorde Örebro tre mål till, två mål av Besara och ett av Gerzic, inom loppet av tolv minuter och kunde gå till halvtidsvila med 4-0 på resultattavlan.

I paus kunde IFK samla sig och gjorde två snabba mål tidigt i den andra halvleken, genom Boo Wiklander och Salomonsson. Men gästerna kom inte närmare än så. I IFK Göteborg gjorde Mads Albaek sin sista match innan flyttlasset går vidare till tyska Kaiserslautern.

Läs om matchen nedan.

90. Örebro, och framförallt Besara, spelar av tiden effektivt mot allt mer frusterade IFK-spelare. Matchen slutar 4-2.

80. IFK fortsätter att trycka på och skapade under en period flera heta målchanser. Men allt eftersom tiden har runnit iväg har bortalaget tappat i intensitet. Nu spelar ÖSK bort så många minuter som möjligt vid varje bollinnehav.

66. MÅL! 4-2 när IFK krymper ledningen ytterligare. Boman vinner en nickduell och nickar fram bollen där Hysén når före Jansson som fäller IFK-anfallaren. Salomonsson slår in bollen hur säkert som helst och springer sedan för att hämta bollen och sätta igång spelet snabbt. Jakten är igång.

60. MÅL! IFK reducerar. Hysén har först ett fint försök på en frispark och på den efterföljande hörnan nickar IFK in reduceringen. Boo Wiklander är sist på bollen och kan stöta in den efter att Reiks först vunnit nickduellen.

55. Andra halvlek inleder i ett slött tempo. IFK försöker och spelar aggressivt men drar mest på sig frisparkar. Örebro mer intresserade av att hålla i bollen och få tiden att gå.

45. IFK har gjort två byten i paus. Diskerud och Björdal har fått kliva av och in komer Rogne och Boman. Salomonsson tar steget upp på Diskeruds plats med Boo Wiklander bakom sig och Rogne in i mittlåset. Reiks tar kliver ut till vänsterkanten och Boman tar plats på topp.

35. MÅL! Besara-show fortsätter… 4-0 rullar mittfältaren in med ett skott mellan Boo Wiklanders ben ner i det bottre hörnet.

27. Maic Sema löper smart i djupled och blir fri mot Dahlberg som gör en jätteräddning. Men bara ÖSK i matchen än så länge. IFK har stora problem defensivt.

22. MÅL! Besara med nytt mål när han rakar in en retur från Dahlberg. 3-0 nu alltså för hemmalaget med blott 22 minuter spelade.

17. MÅL! Örebro dubblar sin ledning genom Nordin Gerzic. Lagkaptenen når först till bollen utanför straffområdet och skjuter in bollen hårt längs marken.

10. MÅL! Örebro tar ledningen genom Besara. En lång boll slås från backlinjen och Mårtensson vinner nickduellen med Bjärsmyr och skarvar fram Besara som blir helt fri framför mål och placerar retfullt enkelt in 1-0. Målet firas sedan av Besara med en ”swaggig” långsam gång med kaxigt gungande överkropp…

6. Sköld vinner en andraboll och hittar Sema på högerkanten som slår in en hård, låg passning mot den bottre stolpen och IFK:s högerback Salomonsson bryter heroiskt framför Valgardsson som bara hade behövt sätta dit foten och raka in bollen. Bra start av hemmalaget.

Minut 3. Örebro kommer igenom och skapar matchens första målchans. Victor Sköld väggpassar sig in i straffområdet med hjälp av Besara och får skottläge från nära håll men Bjärsmyr hinner precis tillbaka i tid och täcker skottet.

 

Örebro: Jansson – Lorentzson, Hines-Ike, Almebäck, Ring – Sema, Mårtensson, Gerzic, Valgardsson – Besara, Sköld

IFK Göteborg: Dahlberg – Salomonsson, Bjärsmyr, Boo Wiklander, Eriksson – Diskerud, Erlingmark, Albaek, Björdal – Rieks, Hysén