• Publicerat 16 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro besegrade IFK Göteborg med 4-2 under söndagen. Efter den rejäl överkörning – där ÖSK gjorde sina fyra mål på tjugo minuter – reducerade IFK med två mål under den andra halvleken. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor om matchen. 

Din bild av första halvlek?
– Att säga att Örebro rivstartade, är förmodligen en underdrift. Laget, som gjorde fyra mål mot IFK Norrköping senast, hade en offensiv approach direkt från start och IFK var inte alls beredda på tempot som ÖSK drog upp. När nollan spräcktes var det som att IFK ställde in sig på att Örebro skulle backa hem, men de gjorde precis tvärtom. Det var en överkörning.

Din bild av andra halvlek?
– IFK kom ut och försökte spela aggressivt och visst var den en kvalitétshöjning i jämförelse. Men två snabba mål gjorde gästerna match av det men de var aldrig särskilt nära att få med sig poäng från Behrn Arena.

Örebro har visat fin form, vad gör de bättre nu efter uppehållet?
– Framförallt är det anfallsspelet som har förbättrats avsevärt. Under en period i våras gjorde laget ett mål på sju matcher. Nu har laget gjort åtta mål bara på de senaste två hemmamatcherna. Besara har prickat en formtopp, precis som Sema, och idag gjorde han ett hattrick. En allsvensk kvalitétsspelare som fick mycket kritik i våras men som visade upp sitt kunnande idag. Det finns många individuellt skickliga spelare offensivt i laget och nu tycker jag mig se en tro på spelidén också. Spelarna ger intrycket av att sträva åt samma håll, vilket inte alltid var fallet i våras.

Fyra insläppta på tjugo minuter, vad hände med IFK:s annars starka försvar?
– Det var väl en blandning av ofokuserade IFK-spelare, samtidigt som ÖSK gjorde mål på ”allt”. Förutom målen skapade hemmalaget faktiskt inte så många fler chanser, men det stod ändå 4-0 och det är klart att gästerna inte kom upp i nivå. Bjärsmyr förlorade närkamper, bland annat vid 1-0-målet, och Boo Wiklander var virrig. En klar förbättring när Rogne kom in i halvtid.

Mads Albaeks sista match i IFK-tröjan, hur var hans insats?
– Det var lite tråkigt att han fick ett sånt här avsked. Mittfältaren var annars en av få spelare i bortalaget som kan kliva av med huvudet högt. Som vanligt tog han stort ansvar, ville ha bollen vid fötterna, och försökte hela tiden att göra något konstruktivt med den när många av hans lagkamrater mest sprang och gömde sig. Kommer vara saknad hos ”Blåvitt”.