• Publicerat 16 juli, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK tog en blytung seger i det allsvenska toppmötet mot IFK Norrköping. Matchens enda mål kom efter att Norrköpings-försvararen Christopher Telo oturligt styrt in Daniel Sundgrens inlägg. FD:s reporter John Marthinson svarar på fem frågor efter matchen.

Din bild av första halvlek?
– Precis som det ofta blir när AIK spelar, var också den här matchen väldigt kontrollerad. Inte så många omställningar, inte frejdigt, utan långa bollinnehav av båda lagen där tålamod verkade vara ledord från båda tränarna. Men AIK lyckades skapa ett par chanser där nyförvärvet Stefanelli ofta var inblandad.

Din bild av andra halvlek?
– AIK började ta över mer efter halvtidspausen och skapade direkt tryck mot Norrköpingsmålet. Mitov Nilsson fick kliva fram och göra några riktigt vassa räddningar för att hålla kvar Norrköping i matchen. Därför kändes det slumpartat att målet var ett så kallat ”skitmål”. Ett inlägg som styrs på egen försvarare in i mål… tungt för Norrköping men kanske ändå rättvist efter chansstormen som AIK lyckades skapa efter pausen.

Två nyförvärv debuterade för AIK, hur var deras insatser?
– Jag kan redan efter den här enstaka matchen säga att båda två kommer att bli välkomna tillskott till AIK. Rasmus Lindkvist, ”wingbacken”, imponerade med sin snabbhet längs kanten. Han jobbade hårt tillbaka och vann bollen ett par gånger och kändes outtröttlig på sin vänsterkant. Nicolas Stefanelli bjöd på fin teknik och var ett ständigt hot i djupled, precis den spelartypen som AIK har saknat. Visade bra intentioner i samspelet med Goitom.

Moberg Karlsson ser ut att ersätta Bärkroth sedan flytten till Lech Poznan, hur var hans insats?
– Han var varken bättre eller sämre än någon annan offensiv spelare hos Norrköping idag. Som vanligt löpvillig och erbjuder alternativ i djupled. Simon Skrabb är dock tillbaka från sin skada och gjorde ett piggt inhopp. Nu blir det intressant att se hur Jens Gustafsson väljer de kommande matcherna.

Blott sex poäng upp till serieledarna MFF, vad ger du AIK för chanser att jaga ikapp mästarna?
– Som alla vet har AIK seriens bästa försvar, problemet har varit målskyttet. Om Stefanelli kan bygga vidare på den här insatsen och bli ”den där anfallaren som AIK saknat” är jag övertygad om att AIK:s poängsnitt kommer höjas ytterligare. Sex poäng låter mycket men det är många omgångar kvar… däremot tycker jag att vi väntar några matcher innan vi börjar prata guldstrid, vi hinner nog med det också.