Foto: Bildbyrån

Östersund besegrade tidigare i veckan turkiska storklubben Galatasaray och valde att ställa över hela nio spelare i matchen mot Djurgården. Ändå lyckades ÖFK ta tre poäng. 
– Det säger mycket om spelarna och hur de jobbar, de har en fantastisk attityd och stöttar varandra, säger klubbens tränare Graham Potter till Expressen.

Östersund stod för en sensationell insats när laget besegrade turkiska Galatasaray i kvalet till Europa League i torsdags. Inför returen nästa vecka valde Graham Potter att vila sina startspelare och bytte nästa ut hela sin elva när Djurgården kom på besök under söndagen.

Endast Dennis Widgren och Samuel Mensior var kvar från laget som slog den turkiska storklubben. Men det visade sig spela mindre roll då laget även lyckades segra över Djurgården. Matchen slutade 2-1 efter mål från Samuel Mensiro och Douglas Bergqvist – Kevin Walker gjorde Djurgårdens mål.

”Känner till de flesta”
– Ett fantastiskt resultat mot ett väldigt bra lag, ett topplag. Speciellt med tanke på att vi spelade en tuff match i torsdags. Och det säger mycket om spelarna och hur de jobbar, de  har en fantastisk attityd och stöttar varandra, säger Potter till Expressen efter matchen.

Även Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel var full av beundran över norrlänningarnas insats.
– Jag känner till de flesta spelarna, även de i dag. jag har mött många av dem. Många förstår inte att ÖFK har en riktigt riktigt bra trupp. De visar det i dag och har visat tidigare, de saknade några riktiga kvalitetsspelare, så jag trodde att vi skulle ha en bra möjlighet att slå dem. Men jag har stor respekt för det här laget.