Foto: Bildbyrån

Mads Albaek gör i dag sin sista match i IFK Göteborg och mittfältaren, som nu lämnar för Kaiserslautern, har under sina två år i klubben haft en fin relation med fansen.
– Jag tror de har tyckt det varit roligt med en spelare som har varit så nära supportrarna, säger han till GP.

När Mads Albaek skrev på för IFK Göteborg sommaren 2015 anlände han som en stor profil efter sina år i Midtjylland och Ligue 1-klubben Reims.

Väl i Blåvitt växte också mittfältaren ut till en tongivande spelare per omgående. Efter årets säsong skulle 27-åringens kontrakt löpa med med IFK Göteborg och någon förlängning sades aldrig vara nära.

Nyligen skrev han i stället på för Kaiserslautern i den tyska andradivisionen och i dag gör dansken sin sista match i den blåvita dressen.

– Jag har ju vetat att jag ska spela de tre senaste matcherna och har hunnit tänka igenom det, sedan är det klart att det var lite vemodigt efter sista hemmamatchen. Men det känns inte så tungt, jag har spelat här i två år och gjort vad jag har kunnat. Nu ser jag mest fram emot matchen mot Örebro, säger mittfältaren till GP.

Albaek har under sina två säsonger i Blåvitt varit uppskattat bland fansen och han stod bland annat i klacken mot Gefle i fjol på Gamla Ullevi när han själv var avstängd.

– Jag har en fin relation med supportrarna, det tycker jag har varit jättebra. Det känns som en gengäld och jag tror de har tyckt det varit roligt med en spelare som har varit så nära supportrarna.

IFK Göteborg möter Örebro klockan 15 på Behrn Arena. Albaek har gjort 47 allsvenska matcher för Blåvitt och gjort nio mål.