Foto: Bildbyrån

Malmö FF tappade sin 3-1-ledning i slutminuterna mot Sirius och fick i stället nöja sig med en poäng mot tabelltrean. Efteråt var målvakten Johan Wiland fly förbannad.
– Vi tror att vi är världsmästare och då går det så här, säger han till Sydsvenskan. 

Med åtta minuter kvar av toppmötet med Sirius ledde Malmö FF med 3-1. Jo Inge Berget hade gjort slut på sin måltorka (inte nätat sedan 8 april) genom att göra två baljor i den första halvleken.

När nyförvärvet från just Sirius, Kingsley Sarfo, med dryga 20 minuter kvar satte 3-1 för MFF kändes saken klar, men samme Sarfo slarvade sedan med en hemåtpass i den 82:a minuten och Stefano Vecchia Holmquist satte bollen i nät efter Shkodran Mahollis passning.

Väl på stopptid knoppade Philip Haglund in 3-3 efter hörna och när slutsignalen ljöd visslades MFF-spelarna ut av hemmapubliken. Men det var inte bara fansen som var upprörda efteråt, så även Johan Wiland.

– Det här jävelskapet får vi lägga av med. Det funkar inte om vi ska vinna fotbollsmatcher. Nu får man gå till sig själv och rannsaka sig och komma till träningen i morgon för att börja om, säger målvaktsstjärnan till Sydsvenskan och fortsätter:

– Vi tror att vi är världsmästare och då går det så här. Vi kommer aldrig vinna allsvenskan om vi fortsätter så här.

Även tränaren Magnus Pehrsson är mycket irriterad efter ”kollapsen” i slutet av matchen.

– Det var två total bortslängda poäng från vår sida. Vi måste lära oss något av det. Vi måste spela fotboll i nittio minuter och viljan att vinna måste vara större än att underhålla ibland, konstaterar han för Sydsvenskan.