• Publicerat 15 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF såg ut att enkelt besegra Sirius hemma på Swedbank Stadion. Jo Inge Berget sköt både 1-0 och 2-0 i den första halvleken och med tio minuter kvar av matchen ledde MFF med 3-1, men Sirius svarade för en mäktig upphämtning och Philip Haglund blev stor poängräddare efter att nickat in kvitteringen i 90:e minuten. 

I onsdags spelade Malmö FF Champions League-kval hemma mot Vardar från Makedonien. Mötet slutade 1-1 efter att Franz Brorsson kvitterat i den andra halvleken med en nick efter frispark från Magnus Wolff Eikrem.

När MFF nu spelade mot Sirius under lördagseftermiddagen valde tränaren Magnus Pehrsson att vila flera nyckelspelare inför returen i Makedonien på tisdag, bland annat Anton Tinnerholm, nämnde Franz Brorsson och Pawel Cibicki.

En spelare som fick efterlängtad chans från start var i stället just Wolff Eikrem, som trots flera viktiga insatser under våren allt som oftast fått nöja sig med inhopp. En annan som fanns med i elvan var Kingsley Sarfo som gjorde sin första match i den himmelsblåa dressen, och det ironiskt nog mot Sirius som han lämnade tidigare i somras.

Matchen sparkade igång klockan 16 och redan i den sjätte minuten tog MFF ledningen. Mattias Svanberg sprang i djupled, fick bollen och slog ett perfekt inlägg med vänstern till Jo inge Berget som distinkt tryckte in ledningsmålet med pannan för MFF. Detta var norrmannens tredje mål för säsongen och det första sedan 8 maj då han avgjorde mot Elfsborg i Borås. Måltorkan över alltså för anfallsstjärnan.

I den elfte minuten var det nära 2-0 för MFF. Kinglsey Sarfo tog emot bollen inne i straffområdet och fick iväg ett avslut, men vass räddning av Wicks.

I den 37:e minuten tilldelades Oscar Lewicki ett gult kort efter att han hängt lite väl mycket på Moses Ogbu. Detta var Lewickis tredje gula för säsongen och därmed är han avstängd hemma mot Jönköpings Södra nästa lördag.

I den 40:e minuten utökade MFF till 2-0. Just Oscar Lewicki snappade upp en galen indianpassning från Siriusförsvaret och spelade fram Magnus Wolff Eikrem. I stället för att skjuta passade Eikrem osjälviskt fram landsmannen Jo Inge Berget som behärskat rullade in sitt andra mål för dagen. Vilken islossning för Berget som före den här matchen alltså inte nätat sedan den 8 april.

Redan i paus agerade Sirius tränare Kim Bergstrand som bytte in nyförvärvet Shkodran Maholli mot Johan Andersson. Maholli vann skytteligan i superettan i fjol med Åtvidaberg och lämnade i år för Häcken där han dock hade svårt att ta en plats och lämnade alltså Hisingen efter bara ett halvår.

I den 53:e minuten var det mycket nära 3-0 för MFF. Kingsley Sarfo rann igenom, rundande Wicks och spelade in bollen till Eikrem som från bra läge i straffområdet inte lyckades hålla skottet på mål.

Bara två minuter senare var Eikrem på nytt nära att måla, men soloprestationen avslutades med ett försökt till att tunnla Wicks, men amerikanen var med på noterna och räddade till en resultatlös MFF-hörna.

Detta var bland det sista Eikrem gjord som efter dryga timmen spelad byttes ut mot Tinnerholm. Även Rasmus Bengtsson lämnade banan och in med Franz Brorsson.

I den 67:e minuten reducerade Sirius genom en läcker inskruvad frispark från Jesper Arvidsson. Nytt liv i matchen tändes där, men bara två minuter senare satte Kingsley Sarfo 3-1 genom att kruta in bollen från nära håll. Ghananen, som så sent som i juni lämnade Sirius, valde att inte fira.

Erdal Rakip har liksom Oscar Lewicki tilldelats sin tredje varning för säsongen och därmed missar även Rakip Jönköpings Södra hemma om en vecka.

Kort efter Sarfos 3-1-mål byttes Pawel Cibicki in. Ut med tvåmålsskytten Jo Inge Berget.

Drygt 15 500 på plats på Swedbank Stadion i afton.

Med knappa tio minuter kvar att spela reducerade Sirius på nytt. Sarfo slog en slarvig hemåtpassning som Nielsen fick problem med. Shkodran Maholli snappade upp bollen och spelade fram inhopparen Stefano Vecchia Holmquist som läckert rullade in bollen i mål bakom Johan Wiland.

MÅÅÅÅL! Philip Haglund kvitterar till 3-3 på Swedbank Stadion. Mittfältaren vinner duellen med Franz Brorsson och nickar distinkt in bollen i mål efter hörna. Vilken upphämtning av Sirius!

Matchen slutade 3-3 och MFF visslades ut av hemmafansen. Mer om drabbningen på sajten senare under kvällen!

MFF: Wiland – Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Yotun – Eikrem, Rakip, Lewicki, Svanberg – Sarfo, Berget.

Sirius: Wicks – Larson, Skoglund, Pehrsson, Arvidsson – Haglund, Gustafsson – Andersson, Andersson, Nilsson – Ogbu.