Foto: Bildbyrån

AIK:s upphaussade nyförvärv Nicolás Stefanelli har nu under lördagen blivit spelklar till morgondagens möte med IFK Norrköping och sportchef Björn Wesström pustar ut.
– Det har krävts extraordinära arbetsinsatser för att få till spelklarheten för Nicolás Stefanelli, säger Wesström till klubbens hemsida.

AIK presenterade nyligen Robert Taylor, Rasmus Lindkvist och Nicolás Stefanelli som sina tre senaste nyförvärv. Den sistnämnde anländer som en stor profil. 23-åringen smällde in sju mål på 19 spelade matcher för Defensa y Justicia i den argentinska högstaligan i år och han uppges kosta mellan 12 och 14 miljoner svenska kronor. Av AIK-fansen målas han upp som en frälsare och han har på så sätt blivit upphaussad som en ny potentiell skyttekung i den svartgula dressen.

Det har länge varit oklart om anfallsstjärnan skulle hinna bli spelklar till söndagens toppmöte med IFK Norrköping, men nu har AIK kommunicerat ut att argentinaren är redo för spel.

– Det har krävts extraordinära arbetsinsatser för att få till spelklarheten för Nicolás Stefanelli och AIK Fotboll vill rikta ett stort tack till Svenska Fotbollförbundet och det argentinska fotbollsförbundet för deras engagemang i denna fråga, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.