• Publicerat 15 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF tappade sin 3-1-ledning hemma mot Sirius och efter att Philip Haglund nickat in kvitteringen i 90:e minuten fick lagen i stället dela på poängen. FD:s Casper Nordqvist svarar nedan på fem frågor om drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER MALMÖ – SIRIUS 3-3

Din bild av första halvlek?

– MFF det klart bättre laget och tog ledningen redan i sjätte minuten genom Jo Inge Berget. Samme Berget satte sedan 2-0 kort före pausvilan och saken kändes redan då klar. Sirius inte alls med i den första halvleken.

Din bild av andra halvlek?

– MFF fortsatte trycka på framåt. Magnus Wolff Eikrem hade två finfina lägen att punktera matchen. I stället var det Sirius Jesper Arvidsson som i den 67:e minuten läckert knorrade in en frispark. Bara två minuter senare dundrade Kingsley Sarfo in 3-1 mot sina tidigare lagkamrater och där och då kändes saken klar. Men Sirius ville annat. Nämnde Sarfo slog i den 82:a minuten en slarvig bakåtpassning som Nielsen fick problem med. Nyförvärvet Shkodran Maholli spelade fram inhopparen Stefano Vecchia Holmquist som rullade in reduceringen och helt plötsligt var det match igen. I den 90:e minuten nickade MFF:s Andreas Vindheim ut bollen till hörna för Sirius och på den knoppade Philip Haglund in kvitteringen. En kollaps av MFF, men vilken upphämtning av Sirius!

Magnus Pehrsson valde att vila en del spelare. Märktes det?

– Anton Tinnerholm saknas alltid när han inte är med. Andreas Vindheim är inte samma klasspelare. Rasmus Bengtsson ihop med Lasse Nielsen fungerade bra och det var ju faktiskt när Franz Brorsson bytte av Bengtsson som samtliga tre baklängesmål kom (Brorsson förlorade nickduellen mot Haglund vid 3-3 men kan annars inte lastas för något). Till vänster på mittfältet lirade Svanberg som spelade fram till Bergets 1-0-mål. Just Berget stod för två mål på topp och Magnus Wolff Eikrem, som fått sparsamt med speltid av Magnus Pehrsson, var kanske planens bästa spelare under sin timme som han var på banan. Så nej, jag tycker inte att det märktes att Pehrsson vilade flera nyckelspelare.

Sirius fortsatt tabelltrea. Ingen vanlig nykomling, va?

– Onekligen inte, men det såg man redan i premiären mot Djurgården att de inte var något lag som skulle behöva slåss för sin överlevnad i allsvenskan. Dessutom tycker jag att nyförvärvet Shkodran Maholli såg mycket spännande ut när han kom in direkt efter paus. Han vann ju superettans skytteliga i fjol i Åtvidaberg men fick inte riktigt chansen av Micke Stahre i Häcken under våren och lämnade därför i veckan för Sirius. 24-åringen kan bli ännu en dimension i Sirius spel.

Kingsley Sarfo gjorde sin första match för MFF – och det ironiskt nog mot just sin gamla klubb Sirius. Hur var han?

– Mycket bra. Gjorde inte bara 3-1-målet utan hela tiden giftig i sin lite släpande anfallsroll. Har kvalitéer som saknas i dagens MFF vilket han visade i dag. Oj vad nyttig han kommer bli för Malmö!