Malmö FF startar i morgon kväll ännu ett Champions League-försök. Till hårt tryck i ett nära nog utsålt Swedbank mot Vardar Skopje.
– Det är klart att det är en stor anspänning men vi är ganska många som varit med om det här tidigare nu. Vi har byggt en tro om att det går och vi vet att vi kan göra det igen, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.

Ingen Markus Rosenberg, ingen Behrang Safari och ingen Rasmus Bengtsson.
Malmö FF må vara uppe i allsvensk serieledning men det är långt i från 100 procent förutsättningar inför Champions League-starten på onsdag kväll.
Malmö går miste om många tunga skadade namn i öppningen och hur nya 13-miljonersnamnet Kingsley Sarfo ännu inte är spelklar – men å andra sidan spelar en centralgestalt som Jo Inge Berget igen.

– Men det där oroar inte. Vi har så mycket säkerhet och kvalité i truppen överhuvudtaget och har spelat många matcher i år utan viktiga namn, säger Daniel Andersson till FotbollDirekt.se.
– Nej, vi har en trygghet i att vi är i serieledning i allsvenskan. Sedan är det klart att det är en jätteutmaning att ta sig igenom tre kval men med grundkvaliteter i vår trupp, en stark organisation och erfarenheten som numera finns i klubben så går vi in i det här starkt förberedda.

Nu väntar ett sannolikt utsålt Swedbank i Malmö.
Intresset för MFF och Europa är av stora proportioner, inte minst efter år som inbringat intäkter som svensk fotboll aldrig tidigare sett; 450 000 000.
Suget är där efter och frågan är om ett SM-guld längre är en större framgång än ett gruppspel i Champions League?
– Allt hänger ju i hop. Utan att vinna SM-guld får vi inte chansen att kvala till Champions League. Sedan är ju ett SM-guld en titel, det är inte ett gruppspel i Champions League. Men sedan ger framgångar i Europa pengar som ett SM-guld inte är i närheten av och det är genom Champions League vi har växt som vi har gjort. Något vi aldrig hade varit i närheten av annars. Så med allt vad det innebär så är ju Champions League ekonomiskt så mycket mer värt än ett SM-guld.

Stort intresse i Malmö alltså – liksom i stora delar av övriga fotbolls-Sverige. MFF:s sak börjar bli hela allsvenskans.
I en enkät gjorde av FotbollDirekt och Svenska Fans för en månad sedan så svarade närmare 70 procent att de höll på skåningarna i ett eventuellt avgörande CL-kval.

HÄR ENKÄTENS SIFFROR.
– Det är ju glädjande siffror. jag hade själv gjort det om någon annan klubb än oss hade haft chansen. Då skulle jag alltid heja på en konkurrent. Man måste se vad det innebär för allsvenskans värde, landslaget, spelarna själva, för pengar totalt sett i svensk fotboll, allsvenskans anseende och internationella rankingpoäng.

Vardar Skopje – hur mycket scouting har ni hunnit med?

– Staben har gjort ett jättejobb. Vi har Vardar i detaljer. Definitivt detaljer, det här är ingenting vi det minsta underskattar. Vi vet att det är ett lag med kvalité så det har varit viktigt för oss att som exempelvis se Vardar live, vilket vi har gjort.