• Publicerat 10 juli
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården ångar på i återstarten av allsvenskan. Senast mot Kalmar vann stockholmarna med 4-1 och under måndagskvällen blev det ny seger på Tele2 Arena, denna gång med 2-1 mot Sundsvall efter ett avgörande från Othman El Kabir. FD:s krönikör Magnus Österberg vill dock plussa lite extra för en annan spelare.
– I dagens Djurgården blir det allt mer tydligt vilken viktig spelare Magnus Eriksson är för laget, konstaterar han. 

ANALYS MED MAGNUS ÖSTERBERG EFTER DJURGÅRDEN – SUNDSVALL 2-1

Det var väl inte den bästa matchen Djurgården presterat den här säsongen men det var tillräckligt bra för att vinna matchen, och det är också en styrka.

Med en man mer på planen i en dryg halvlek ”ska” man naturligtvis vinna och det gjorde man. Utan Tommy Naurin på sedvanligt ”spika igen på Tele2-humör” hade den här matchen varit död och begraven långt innan slutsignalen gick.

Othman El Kabir gjorde mål igen och har efter en trög start visat varför Özcan Melkemichel tror på honom. El Kabir i den här formen är ett vasst vapen i ett anfallsspel som inte alltid fungerar klanderfritt.

Det blev seger och då ska man inte fundera så mycket, men att att Melkemichel väljer att starta Jesper Karlström som ”forward” istället för Badji eller Jawo måste man sätta ett litet frågetecken för.

Djurgården plockar poäng och för vidare arbetsro vilket givetvis bäddar för att laget kan hänga kvar i tabellen ungefär där man ligger nu. Lyckas man träffa rätt med en värvning eller två (inklusive att Engvall blir kvar) kan hösten bli intressant.

I dagens Djurgården blir det också allt mer tydligt vilken viktig spelare Magnus Eriksson är för laget. Han bidrar med så mycket och är en nyckelspelare om Djurgården ska fortsätta sin framfart.