Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Hammarbys Pa Dibba haka på i allsvenska skytteligatoppen. Trea med sex mål – trots bara tio starter. Dibba får finna sig i att rotera med Romulo på topp. Själv hade han gärna haft Romulo bredvid sig:
– Jag hade hellre velat spela med honom, säger Dibba till FotbollDirekt.se.

Efter två mål mot Örebro SK så är Pa Dibba delad trea i allsvenska skytteligan. Nu sex mål av Bajenanfallaren – två efter ledande Magnus Eriksson.

– Det är alltid skönt att göra mål för en forward. Nu hoppas jag bara att det fortsätter, säger Dibba till FotbollDirekt.se.

Ett av målen var enkelt – öppet mål efter perfekt framspelning från Jiloan Hamad. Det andra desto mer imponerande. Dibba kom ensam med två ÖSK-försvarare och lyckades komma loss i skottläge efter ett par skottfinter.

– Det är alltid skönt att göra sådana där mål. Det är väl den spelartypen jag är, ta mig förbi motståndaren och så.

Sex mål hittills, trots att han inte är hundra procent ordinarie i Hammarby – Dibba har visserligen medverkat i samtliga 14 matcher hittills, men fyra av dem har inletts på bänken och i sju av tio starter har han blivit utbytt.
I vissa matcher föredrar Jakob Michelsen att spela Romulo där framme, såsom i omstarten mot Häcken i måndags.

– Jag tror han (Michelsen) använder oss i olika matcher eftersom att vi har olika egenskaper. Han är en bra forward, jag hade hellre velat spela med honom, säger Dibba.

Pa Dibba och Romulo fick en hel del tid tillsammans på planen i derbyt mot Djurgården i våras. Då fick Dibba komma in tidigt när Björn Paulsen skadade sig, och då funkade det bra – de två anfallarna gjorde samtliga mål i 3-1-segern (Romulo två, Dibba ett).

– Ja det tyckte vi med, säger Dibba och ler. Men det är så, han måste välja en av oss utifrån den taktiken han vill köra.

MISSA INTE! 

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
– Bajens – och allsvenskans – största fyndvärvning? 
Nu kan kultmålvakten vara tillbaka i Hammarby – sluter cirkeln

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM