Foto: Bildbyrån

Succénykomlingen IK Sirius förstärker – nu är det helt klart att Uppsalaklubben tar in anfallaren Shkodran Maholli från BK Häcken. 

Shkodran Maholli gjorde i fjol 15 mål för Åtvidaberg och vann med det superettans skytteliga. Flertalet allsvenska klubbar visade intresse för den tidigare HBK-talangen. Det blev BK Häcken – ett treårskontrakt med Hisingeklubben blev klart i januari.

Maholli har fått speltid i nio matcher hittills den här säsongen, men samtliga har varit inhopp.

Nu lämnar han. Maholli saknas i Häckens matchtrupp mot Malmö FF i dag, och flera medier har i dagarna skrivit om intresse från Sirius.

Enligt uppgifter till FD så är det nu helt klart med en övergång. Det är klart, överenskommet mellan klubbarna och ett treårskontrakt kommer skrivas på under kommande vecka.

Sirius sålde nyligen Kingsley Sarfo till Malmö FF i en av de största allsvenska affärerna någonsin. Samtidigt har man på kort tid tappat två anfallare – Dragan Kapcevic lämnade för Öster i superettan – något FD tidigare kunnat avslöja.
Och i veckan stod det också klart Ante Björkebaum missar resten av säsongen med en korsbandsskada. Nu kommer anfallsförstärkning in i form av Maholli.

FD har sökt Häckens sportchef Sonny Karlsson samt Sirius tränare Kim Bergstrand för en kommentar.