Foto: Casper Nordqvist

TBILISI. Malmö FF:s anfallslöfte Teddy Bergqvist jagas enligt Corriere dello Sport av Roma. 18-åringen är medveten om uppgifterna men vill trots detta stanna i MFF.
– Jag vill fortsätta kriga där för att få ett A-lagskontrakt, säger Bergqvist till FotbollDirekt.se.

Det svenska U19-landslaget landade i Georgien natten till torsdag. Med på planet fanns Malmö FF:s Teddy Bergqvist, som dagen innan avresa fick beskedet att han skulle åka i stället för lagkompisen Mattias Svanberg som i sista stund stoppades av MFF.

– Svanberg blev inte släppt så de ringde mig och det var bara att packa väskorna, säger Bergqvist till FotbollDirekt.se,

Blev du glad?

– Ja, självklart blev jag det.

Annars kan man väl ibland känna en bitterhet över att man inte blivit uttagen från första början?

– Ja, men jag hade inte räknat med att komma med eftersom de flesta andra är ett år äldre. Jag ser det mer som en bonus att jag nu är här. Jag har ju i vanliga fall mitt P18-landslag där jag alltid är med så jag blev inte så besviken när jag först inte blev uttagen här.

Teddy Bergqvist har ännu bara ett allsvenskt inhopp på cv:t, men ändå uppger Corriere dello Sport att Roma följer den 18-åriga svensken. Bergqvist vill dock stanna i MFF.

– Jag har inte hört så mycket om det utan bara läst om det. Jag kan inte säga så mycket, men jag vill stanna i MFF och fortsätta kriga där för att få ett A-lagskontrakt.

Pawel Cibicki lånades ut till J-Södra för att få speltid och nu är han plötsligt stjärna i MFF. Kan du också tänka dig att lånas ut?

– Ja det är klart. Den möjligheten finns absolut för man vill ju spela och får man inte det får man ta den vägen i stället. Då kanske man kan göra det riktigt bra och sedan komma tillbaka till MFF.

Snackar du med agenten om att lånas ut?

– Nej, inte just nu. Jag tillåts fokusera endast här och nu så vi snackar inte så mycket om det.

Sverige inleder EM-slutspelet med match mot Tjeckien på söndag. Därefter väntar värdnationen Georgien på onsdag innan gruppspelets sista match sker på lördag mot Portugal. Bergqvist tror att han och hans mannar kan gå långt.

– Vi har en bra trupp så vi kan helt klart gå vidare från gruppen och sedan tar vi det därifrån. Jag tror att vi kan gå hela vägen.

Konkurrensen bland anfallarna är tuff. Brommapojkarnas Viktor Gyökeres och Åtvidabergs Isac Lidberg har båda gjort bra ifrån sig i landslaget. Bergqvist räknar med en roll som inhoppare.

– Det är klart att om vi ligger under stoppar man ju ofta in en anfallare för att man behöver göra mål, så det kan nog bli lite speltid.

Som en supersub?

– Exakt!

MISSA INTE – MER FRÅN GEORGIEN! 

– Bajen-favoritens lättnad: ”Hur kul som helst”
– Dribblerns sköna stil – en ny Ronaldo?