Pontus Dahlberg blir allt mer ett namn. Både här hemma och internationellt. I dag avslöjar FotbollDirekts källor hur flera utländska storklubbar följer Blåvittalangen.
– Det är inte konstigt att ett namn som Dahlberg scoutas och att det finns intresse från större utländska klubbar. Dahlberg kommer att bli riktigt bra, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Arsenal, Tottenham och Paris Saint Germain. Där flera internationella klubbar som börjat följa IFK Göteborgs Pontus Dahlberg.
Enligt FD:s källor så uppmärksammas han även av scouter från Hamburg, Arsenal, Tottenham, Bayer Leverkusen, Schalke 04, FC Köpenhamn och PSG.

En 18-åring under allt hårdare uppmärksamhetstryck. Dahlberg som snart går mot allsvensk omstart på söndag mot Jönköping men redan i kväll spelar träningsmatch litauiska Zalgris.
Med ett pris från IFK Göteborg på omkring 20-25 så kan Dahlberg nu gå mot att bli Sveriges dyraste målvaktsförsäljning genom tiderna – och Blåvitt kan börja drömma om en affär som definitivt skulle rädda en problematisk ekonomi.

LÄS: INTE NOG MED INTRESSE – BLÅVITT KAN TJÄNA ÄNNU MER

FD:s krönikör Magnus Österberg om de nya uppgifterna om Blåvittmålvakten:
– Pontus är en bra målvakt och han är givetvis en framtidsman. Kommer han att spela i en stor liga? Mycket troligt. Det är mycket troligt, säger krönikören.

– Med de fysiska förutsättningarna han har och att han redan nu är tydlig nummer 1 i ett allsvenskt storlag är tydliga bevis på att detta kan bli något. Men knappast redan i år va? Personligen tror jag han borde vänta den här säsongen, fortsätter Österberg.

LÄS: MÅSTE AGERA NU FÖR ATT BEHÅLLA STJÄRNAN

– Att jämföra spelare över tid är väldigt svårt men jag förstår jämförelsen med Andreas Isaksson, hans karriär tog ju dock ett par omvägar innan allt var topp, så Dahlberg har tiden för sig. Men som målvakt krävs det mycket för att bli proffs, för att bli nummer 1 utomlands – krävs massor.

Hur ser du på det höga priset IFK Göteborg har satt på Dahlberg?

– Bara logiskt. Att IFK satt en hög prislapp är ju självklart och att man på sikt går mot en storaffär är bara logiskt – men det motar troligen bort destinationer som kunde vara mer vettiga ”mellansteg” för Dahlberg. Men Mats Gren som jag tror är en skicklig förhandlare gör helt rätt. Dahlberg ska vara värd stora pengar även om han är så ung.

Hur ser du på klubbarna som nämns?

– Ska vi vara helt ärliga, FC Köpenhamn känns mest rimligt av de nämnda, de har dessutom bra historik på vidareförsäljning. Ett bra första steg men bara det att riktigt stora klubbar har ögon på honom och följer honom – det är bra för självförtroendet att känna.

– Men antalet unga målvakter som haft bra utveckling efter tidig flytt utomlands/till storklubb är få. Jag kommer inte på en enda. Pontus Dahlberg framstår som en vaken ung spelare som bör karriärplanera klokt, gör han det är de nu nämnda klubbarna ingen omöjlighet, om ett par år.