• Publicerat 21 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Förra säsongen slutade Dragan Kapcevic tvåa i skytteligan när Sirius tog steget upp till allsvenskan. Väl där har speltiden varit begränsad och nu kan FotbollDirekt avslöja att han bryter kontraktet och redan har gjort klart med ny klubb.

31-åringen kom till Sirius från Östersunds FK inför förra säsongen och gjorde succé direkt. På 27 matcher hittade han nätet 14 gånger och kom tvåa i skytteligan – ett mål bakom Shkodran Maholli i Åtvidaberg.

Men den här säsongen har utvecklingen stannat av. Kapcevic, som bara startat en match och gjort fem inhopp, har fått stå i skuggan av Moses Ogbu och Ante Björkebaum som prioriterats bland spjutspetsarna. Enligt säkra källor till FotbollDirekt har anfallaren nu kommit överens med Sirius om att bryta sitt kontrakt.

Kapcevic kommer i stället att skriva på för klassiska Östers IF som utmanar om en kvalplats till allsvenskan från sin femte plats i superettan.

– Det är inget jag vill kommentera i dag, säger Östers sportchef Matias Concha till FotbollDirekt.se.

Kontraktet är enligt källor till FD skrivet på två och ett halvt år och Kapcevic gör sin sista match med Sirius mot GIF Sundsvall den 1 juli.

Tidigare under dagen avslöjade Sportbladet att Siriusstjärnan Kingsley Sarfo är klar för Malmö FF. 

LENNART SANDAHL