• Publicerat 19 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Markus Holgersson var på derbyt mellan Hammarby och Djurgården. Men att Bajen skulle vara intresserade förnekade sportchefen Jesper Jansson. Något som Holgerssons förre lagkamrat inte tror på.
– Jag vet att Jesper (Jansson) gillar Holgersson. Han är en spelare som, oavsett om han spelar eller inte, är guld värd att ha i en trupp just för lagmoral, vinnarmentalitet och att svetsa samman ett lag, säger Mattias Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

Den förre Helsingborgsbacken Markus Holgersson besökte derbyt mellan Djurgården och Hammarby innan uppehållet. C More:s expert Anders Andersson sa då i sändningen att han sett Holgersson och Bajens sportchef Jesper Jansson (även han tidigare i HIF) samspråka.
– Jag såg honom gå här med Jesper Jansson tidigare. Det finns väl en möjlighet att han finns i Hammarby efter uppehållet, sa Andersson i C More.

Detta var något Jesper Jansson själv förnekade efteråt.
– Jag sprang på honom på läktaren precis innan avspark. Jag visste inte ens att han var där, sa Hammarbys sportchef till Fotbollskanalen och menade på att han inte var aktuell för Bajen:
– Nej, han har ju kontrakt med Ålborg. Sen känner jag ju honom bra. Jag tror det var ”Sudden” (Erik Sundin, säljare hos Hammarby och tidigare Helsingborg-spelare) som fixade biljetter till honom.

Holgersson gjorde samma sak.
– Jag stötte på Jesper. Men det är inte aktuellt. Jag har kontrakt med Ålborg. Men det är fantastiskt att få se ett derby mellan Djurgården och Hammarby. Det är härligt att vara här, sa Holgersson till Sportbladet.

Men ryktet lever vidare och i podcasten Ljugarbänken menar Holgerssons förra lagkamrat Mattias Lindström att det vore en perfekt värvning av Hammarby.
– Jag vet att Jesper (Jansson) gillar Holgersson. Det gör jag också. Han är en spelare som, oavsett om han spelar eller inte, är guld värd att ha i en trupp just för lagmoral, vinnarmentalitet och att svetsa samman ett lag. Han är så pass viktig för en grupp så det är magiskt.

Jansson hävdade att han inte var där.
– Men det vore ett bra namn för Hammarby, utan tvekan. Han har en power och pondus när han spelar och har varit ute runtom i världen och skaffat sig rutin. Framför allt är han en ledare både på och utanför planen. Jag vet inte hur många teambuildingsmöten, spelarmöten, analyser och enkäter Holgersson hade i Helsingborg men det var nog minst en varje vecka. Och det gick alldeles utmärkt.

Är det en spelare Hammarby behöver?
– Kanske inte fotbollsmässigt, de har lite liknande spelartyper. Men jag vet att alla behöver en sådan ledare i omklädningsrummet.

Lyssna på Ljugarbänken på iTunes

MISSA INTE!
Allt om Hammarby på FotbollDirekts Bajen-sajt

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM