• Publicerat 19 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sverige fick bara 2-2 mot Polen i U21-EM:s andra omgång efter att Filip Dagerstål dragit på sig en straff i 90:e minuten. Sverige har nu inte allt i egna händer för att nå semifinal. 

SAMMANDRAG SVERIGE – POLEN 2-2

Sverige fick en mardrömsstart mot ett taggat Polen inför hemmapubliken. Polackerna tog sig runt på högerkanten. Filip Dagerstål gick bort sig och bollen spelades snett inåt bakåt där Moneta kom perfekt och distinkt tryckte in ledningsmålet. Klockan stod då på bara fem minuter.

I den 25:e minuten frispelades Carlos Strandberg som rundande Wrabel i polackernas mål, men anfallaren fick bollen för långt ifrån sig och försökte filma till sig en straff, vilket domaren synade och visade det gula kortet för Strandberg.

Fem minuter senare fick även Cibicki gult kort för filmning efter att MFF-stjärnan åkt i backen, men den situationen kändes tveksam och Håkan Ericson blev rasande.

I 33:e minuten sköt Cibicki ett farligt skott som gick metern utanför. Bra chans för Sverige.

I den 36:e minuten kom dock kvitteringen. Kristoffer Olsson spelade fram till Cibicki. Polsk back bröt, men inte bättre än att Fransson sköt i andraläget. Wrabel släppte retur och Strandberg knoppade in 1-1 i öppet mål. Vilt firande bland de svenska fansen!

I den 42:a minuten hade Sverige vänt på steken. Cibickis skott täcktes ut till en hörna. Olsson slog den och Une Larsson kom som ett flygande tefat i straffområdet och nickade in 2-1 till Sverige!

Sverige var dock illa ute i början av den andra halvleken när Polen kom i ett fenomenalt kontringsläge efter att svenskarna gått bort sig, men Cajtoft svarade för en mycket bra räddning på friläget.

I den 62:a minuten gjorde Håkan Ericson sitt första byte. Ut med Simon Tibbling och in med Muamer Tankovic.

Kort därefter åkte Frankowski i backen inne i straffområdet och ville ha straff. Domaren friade vilket var rätt då polacken la sig enkelt, men om såväl Cibicki som Strandberg varnades för liknande förseelser, borde in polacken också ha fått en varning där?

I 67:e minuten var i stället Sverige nära att utöka. Melker Hallberg avlossade en projektil från sisådär 25-30 meter. Bollen fick en obehaglig bana och bollen landade på nätet ovanför målburen.

Två minuter senare byttes Gustav Engvall in i spel i stället för en slutkörd Carlos Strandberg.

Nära 3-1 i 77:e minuten när Sverige fick ett bra kontringsläge och Engvall kom till skott, men avslutet med vänstern lite för löst.

Galen dubbelräddning av Caftoft i 82:a minuten när polackerna fick två mycket bra chanser att kvittera. Puh…

Linetty i Polen varnad i 86:e minuten på grund av filmning i straffområdet.

I samma minut byttes Kerim Mrabti in. Ut med Fransson som låg bakom kvitteringen.

Aj aj aj. Dagerstål drar på sig en straff och Kownacki sätter den i matchens 90:e minut…

Matchen slutade 2-2 och därmed har Sverige två poäng och är trea i gruppen efter England (fyra poäng) och Slovakien (tre poäng). Seger är nu ett måste i sista matchen mot Slovakien samtidigt som England inte får besegra Polen. Då kan Sverige gå vidare på målskillnad som gruppsegrare. Fem poäng lär nämligen inte räcka för att gå vidare som bästa tvåa då bara en av tre grupptvåor går till semifinal.

Polen: Wrabel – Kedziora, Bednarek, Jach, Jaroszynski – Linetty, Kownacki, Dawidowicz – Frankowski, Stepinski, Moneta

Sverige: Cajtoft – Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstål, Lundqvist – Tibbling, Hallberg, Olsson, Fransson – Cibicki, Strandberg