Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping har släppt Nicklas Bärkroth till polska storklubben Lech Poznan. Och östgötarna tjänar stora pengar, enligt uppgifter till FotbollDirekt i dag, nära fem miljoner kronor.
– Det är en bra affär för Norrköping, en bra affär för både Nicklas och Norrköping, säger agenten Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

Nicklas Bärkroth försvinner i från allsvenskan och Norrköping blir av med ett av sina ledande namn. Stjärnan har sex månader kvar på kontraktet och priset riskerade förstås allt eftersom att rasa men nu står det alltså klart att Norrköping har lyckats tjäna stora pengar på stjärnan.
Enligt uppgifter handlar det om så mycket mellan 4,5 – 5 miljoner.
Stora pengar för en spelare som är nära slutet på sitt kontrakt och som för några år sedan kom som fri transfer från Brommapojkarna.

LÄS: SVÅRANALYSERAT FÖR NORRKÖPING – EN LOTT I BLINDO

I uppgörelsen ska dessutom en vidareförsäljningsklausul finnas med.
FotbollDirekts uppgifter i dag visar också hur klubbar som Bröndby och Blackburn visat konkret intresse. Dessutom har Kaiserslautern funnits med i bilden.
– Jag vill inte prata så men det har funnits flera klubbar med i bilden men Nicklas har hela tiden haft ett starkt intryck av Lech Poznans vice vd (Piotr Rutkowski). De har gillat varandra, berättar agenten och fortsätter:
– Lech har följt Nicklas i över ett år och sett många matcher med honom så när de bestämde sig för att gå för Nicklas och lägga bud till sist så bestämde sig Nicklas snabbt. Det här är en storklubb med över 30 000 åskådare i snitt och som näst in till alltid är topp-3 och spelar i Europa i stort sett konstant.

LÄS: TAR NORRKÖPING NÅGOT AV DESSA STJÄRNNAMN? – LISTAN

Bärkroth kommer alltså utomlands igen och det i en storklubb – och Norrköping tjänar stora pengar.
Däremot är tomrummet som uppstår en tung minuspost:

– Jens Gustafsson och Norrköpings ledning har satt stort värde på så professionellt Nicklas alltid uppträtt för Norrköping. jag upplever det som att Norrköping har velat hjälpa Nicklas samtidigt som man säkert känner att man fått bra betalt. De har hela tiden uppträtt schysst på ett sätt som vi känner stor tacksamhet för.