Foto: Bildbyrån

FotbollDirekt avslöjade i veckan att Djurgården vill förlänga med Kevin Walker. Mittfältaren har i år fått en mer prestigelös roll på mitten och även blivit av med kaptensbindeln, något som dock inte stör honom.
– Jag tycker att det var helt rätt att Kim skulle få ta över bindeln, säger Walker till FotbollDirekt.se.

I tisdags kunde FD avslöja att Djurgården vill förlänga med Kevin Walker vars kontrakt löper ut efter säsongen. Mittfältaren medgav då för FD att han trivs utomordentligt bra i Stockholmsklubben, men att han samtidigt är lockad av utlandet.

– Det finns en del intresse från andra klubbar och det är inte så konstigt när man ändå spelat i en storklubb av svenska mått mätt de senaste åren. Så ja, det finns en del intresse och jag sitter lugnt i båten. Jag har ett bra läge för att välja nästa steg, berättade Walker för FotbollDirekt.se i tisdags.

Dessutom har Walker sedan Kim Källströms ankomst fått en mer tillbakadragen och prestigelös roll på mittfältet. De två första säsongerna i Djurgården var Kevin Walker den på det centrala mittfältet som skulle styra spelet medan Alexander Faltsetas mer skulle städa upp på mitten. Med Faltsetas borta och Kim Källström i laget har Walker nu tagit över Faltsetas roll på mittfältet, något 27-årigen inte har några problem med.

– Det har blivit naturligt att Kim tagit tag i det direkta spelet och jag har i stället funnit min plats i laget genom att få till den defensiva balansen.

Vilken roll trivs du bäst med då?

– Jag känner att jag under min tid i Djurgården anammat olika roller i laget och jag trivs med det. Jag gör det som krävs. På ett personligt plan gillar jag att bidra med mycket poäng för det är det som man får klappar på axlarna av och det är också det som sedan syns i historieböckerna. Nu jobbar jag mer i det tysta, men jag är nöjd med mina prestationer.

När Emil Bergström lämnade Djurgården efter 2015 års säsong fick Kevin Walker äran att överta kaptensbindeln. När Özcan Melkemichel blev ny tränare för klubben lät han Kevin Walker, Magnus Eriksson och Andreas Isaksson bära bindeln i en varsin match under försäsongslägret i Portugal i vintras för att se vem av de tre spelarna som var hans favorit i kaptensfrågan.

När Kim Källström kort efter Portugallägret blev klar för Djurgården fick i stället den hemvändande fixstjärnan överta rollen som lagets kapten. Att Walker därför blev fråntagen bindeln är inget som grämer honom.

– Det är ingenting att grubbla över tycker jag. Källström har varit Sveriges bästa mittfältare de tio senaste åren och det är klart att han ska bära bindeln med den erfarenhet som han har. Från min sida är det inte alls någon sådan prestige. Jag var kapten förra året och det var en tuff uppgift med tanke på att vi låg i botten ett tag innan vi lyckades vända skutan på ett jävligt bra sätt. Jag är nöjd med hur jag stod upp mot media och laget, men nu var det bara att lämna facklan vidare. Det är en symbolisk sak att vara kapten och en stor ära. Det är klart att man fortfarande hade velat vara kapten, men jag tycker att det var helt rätt att Kim skulle få ta över bindeln.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN! 

– Blev aldrig någon stjärna i Dif – nu kan han hamna i storklubben
– Vilken succévärvning – lyckas Djurgården behålla guldklimpen?