Andreas Murbeck är med på IFK Göteborgs träningsläger i Smögen. Mittbacken, som nyligen utsågs till Midtjyllands bästa U19-spelare, är tillfreds efter sina första pass med Blåvitt och han är också imponerad av dansken Mads Albaek.
– Jag vet ju om honom sedan tidigare och jag har hört mycket bra om honom, säger Murbeck till FotbollDirekt.se.

Trots att det svenska mittbackslöftet Andreas Murbeck nyligen röstades fram till U19-lagets bästa spelare i Midtjylland får han inte plats i danskarnas A-lag, detta då konkurrensen bland mittbacksplatserna är mördande.

I tisdags berättade såväl Murbeck som dennes agent Martin Klette för FotbollDirekt.se att de jagar en ny klubb. Förra sommaren kunde han ha hamnat i Juventus och för ett halvår sedan var det nära med framförallt Vålerenga, men även IFK Göteborg visade intresse.

Under lördagen meddelade IFK Göteborg att Murbeck följer med på lagets träningsläger till Smögen. Hittills har det blivit två fotbollspass och en fysträning. Mittbacken kommer vara med laget under hela lägret, vilket innebär att sista träningen med laget just nu blir på onsdag. Murbeck är belåten med tillvaron.

– Det har gått bra för mig och jag känner att jag hänger med och klarar av den här nivån, konstaterar 19-åringen för FotbollDirekt.se.

Hur kommer det sig att du tränar med Blåvitt?

– Dagen innan de skulle åka på lägret ringde min agent då han berättade att de ville ha med mig där och det är inget som man säger nej till direkt. Det här är en bra möjlighet för mig, verkligen.

Vilka spelare hur du imponerats av?

– Det finns många bra spelare i Göteborg, men Mads Albaek vet jag ju om sedan tidigare då han spelat i Midtjylland och jag har hört mycket bra om honom.

Murbeck är mittback och lämnade Landskrona BoIS för Midtjylland för tre säsonger sedan. I år har han bland annat spelat UEFA Youth League (Champions League för 19-åringar) och då mött lag som Benfica, Málaga och Anderlecht. Trots att Murbeck är en väldigt spännande talang kan det till en början bli tufft med speltid även i Blåvitt då konkurrensen bland mittbackarna i laget är stenhård. Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne och David Boo Wiklander är alla erfarna spelare som slåss om de två platserna. Murbeck är medveten om kvalitén och han känner också till sina potentiella konkurrenter.

– Jag har inte hunnit se så mycket av dem än, men man har ju hört om Rogne efter hans tid i Celtic och Wigan. Bjärsmyr har jag också hört om och Wiklander har andra pratat bra om. De har tre bra mittbackar, men det är också bra med konkurrens.

Det var ju ett tag sedan som du spelade i Sverige. Märker du av någon skillnad jämfört med Danmark?

– Jag skulle nästan säga att det smäller mer i Danmark och gör man fel får man höra det direkt där. Mentaliteten i Danmark är väldigt hård, men sedan har jag nu märkt att det även finns en stark mentalitet här i IFK Göteborg. Men man gapar kanske mer i Danmark.

Sista träningen på onsdag, vad händer sedan?

– Det låter jag agenten svara på. Just nu har jag bara fokus på det som händer fram till onsdag och att jag ska göra det så bra som möjligt. Det är mycket som ska stämma för att det ska bli något här, men jag har fått ett jättepositivt intryck av såväl tränarna som spelarna.

MISSA INTE – MER OM IFK GÖTEBORG!

– Nyckelspelaren på väg bort – men vilka pengar för Blåvitt!
– Trots jobbiga starten – vägrar hänga läpp: ”Kan inte titta bakåt”