Foto: Bildbyrån

Emil Salomonsson har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare de senaste säsongerna. Nu kan han lämna klubben. Enligt GT är högerbacken nära de ryska mästarna Spartak Moskva och tidningen skriver att Blåvitt kan få runt tio miljoner för 28-åringen.

Hela tio spelare i IFK Göteborg sitter på utgående kontrakt. Emil Salomonsson är inte en av dessa. Högerbacken, som anlände till klubben från Halmstad 2011, har ytterligare ett år kvar på kontraktet.

Nu kan dock stjärnbacken komma att lämna Blåvitt. Enligt GT är IFK Göteborg och den ryska mästarklubben Sparktak Moskva i långt gångna förhandlingar gällande Salomonsson och tidningen skriver att Blåvitt kan få runt tio miljoner kronor för 28-åringen som förra våren debuterade i det riktiga A-landslaget i en träningsmatch mot Tjeckien på Friends Arena.

Salomonsson har spelat 155 allsvenska matcher för IFK Göteborg och svarat för 18 mål samt 26 assist.

MISSA INTE – MER OM IFK GÖTEBORG!

– Trots jobbiga starten – vägrar hänga läpp: ”Kan inte titta bakåt”
– Backförstärkning på ingång? Spännande löftet på plats