Foto: Bildbyrån

AIK är på jakt efter anfallare. Kenyanen Chuka Juma Masud är på provspel i klubben och han drömmer inte bara om ett kontrakt med AIK – utan att även göra rejält avtryck.
– Jag hoppas på en chans. Jag vill bli som Luis Suárez en dag – kanske AIK:s Suárez, säger 21-åringen till Expressen. 

Efter att AIK sålt Alexander Isak till Dortmund för runt 90 miljoner kronor trodde många på namnstarka ersättare. Valet föll i stället på Sulejman Krpic från den bosniska ligan.

Krpic har hittills varit en stor flopp och sportchef Björn Wesström har varit öppen med att det kommer komma in förstärkningar i sommar. En anfallare som just nu tränar med AIK är kenyanen Chuka Juma Masud.

När AIK under söndagen hade sin årliga familjedag var 21-åringen lyrisk över anslutningen.

– Jag är väldigt glad över att vara här och få möjligheten att uppleva det här. Supportrarna är fantastiska. AIK är en av Sveriges största klubbar och jag hoppas att jag får vara en del av det i framtiden. Den här familjedagen, det går inte att beskriva. Jag finner knappt ord, det är för bra för att vara sant, säger Masud till Expressen.

Enligt anfallaren har han ännu inte fått något kontraktsförslag från AIK, men han drömmer om ett kontrakt och sätta avtryck i klubben. Masud har själv svårt att beskriva sig som spelare, men han säger samtidigt att han har en idol som han gärna vill efterlikna.

– Luis Suárez är min förebild. Jag vill bli som Suárez en dag – kanske AIK:s Luis Suárez. Jag kom hit hela vägen hemifrån för att jaga min dröm. Det är en bra möjlighet för mig och jag hoppas att jag får chansen att stanna kvar.