Foto: Bildbyrån

Det är sommar och snart öppnar transferfönstret. Det finns en del svenskar ute i Europa som inte får spela och där en allsvensk återkomst inte är otrolig. Nedan listar FD sex stjärnor som vi kan få återse på de svenska arenorna i höst.

FD LISTAR SVENSKA POTENTIELLA ÅTERVÄNDARE TILL ALLSVENSKAN I SOMMAR – MED CASPER NORDQVIST

SAMUEL HOLMÉN:

– Bröt kontraktet med Istanbul-klubben Medipol Basaksehir och redan innan detta berättade Elfsborgs ordförande Bo Johansson att han både hoppas och tror få se Holmén i den gulsvarta tröjan när laget möter Hammarby hemma 17 juli. Nästan allt pekar på att så också blir fallet. Elfsborg har pengarna och efter att Holmén spelat i Boråsklubben mellan 2002 och 2007 har han också starka band till laget. Sägs mer eller mindre redan vara klar för Elfsborg. Sannolikhet till allsvensk återkomst i sommar: 95 procent.

STEFAN SILVA:

– När det i vintras blev klart att Stefan Silva var klar för Serie A-klubben Palermo slog det ner som en bomb i fotbolls-Sverige. Visserligen gjorde han ett starkt 2016 i Sundsvall, men innan dess hade den nu 27-åriga anfallaren aldrig tidigare spelat i allsvenskan. Silva har inte fått spela något i Palermo och den italienska klubbens sägs redan vilja bli av med honom. Silva sägs vara AIK:are och just en kreativ anfallare är något som laget är i behov av. Finns nog flera allsvenska klubbar som är sugna på Silva. Sannolikhet till allsvensk återkomst i sommar: 70 procent.

NABIL BAHOUI: 

– Tidigare en av allsvenskans bästa spelare och startade i EM-kvalmötet hemma mot Ryssland på Friends Arena hösten 2014. Efter att han lämnade AIK för spel i Saudiarabien efter en succéartat vårsäsong 2015 har karriären stagnerat. Efter bara ett halvår i Al-Ahli hamnade han i Bundesliga-klubben Hamburg, där speltiden dock uteblivet. AIK har bra med pengar efter försäljningarna av Alexander Isak och Ebenezer Ofori i vintras och med tanke på Gnagets offensiva brist är det rätt troligt att de försöker lösa Bahoui i sommar. Sannolikhet till allsvensk återkomst i sommar: 65 procent.

EMIR KUJOVIC: 

Totalt bortkastat första år i Belgien. Förlorat sin landslagsplats och fick bara hoppa in i en enda ligamatch (i premiären då han fick tre ynka minuter). Kan inte stanna i Gent. Såväl Djurgården som Hammarby har tidigare nämnts i diskussionen. AIK letar också anfallare. Eller vill Kujovic i så fall återvända till sin gamla klubb IFK Norrköping där han vann SM-guld och kammade hem den allsvenska skytteligasegern 2015? Börjar komma upp i ålder (fyller 29 i dagarna) och lär inte vara överdrivet het utomlands. Sannolikhet till allsvensk återkomst i sommar: 50 procent.

SIMON GUSTAFSON:

– Kom med i U21-truppen till EM sommaren 2015 i stället för Viktor Claesson. Medan Claesson nu är firad stjärna i Krasnodar och bofast i det svenska landslaget har Gustafson nött bänk i Feyenoord dit han gick från Häcken två veckor efter EM-guldet. Noterades endast för två inhopp denna säsong och måste röra på sig. Malmö FF har tidigare visat intresse för den tekniska mittfältaren och han lär ju vara sugen på Champions League. Häcken har redan trångt på sitt mittfält, men annars finns det bra med pengar hos Hisningenklubben också. Sannolikhet till allsvensk återkomst i sommar: 40 procent.

MUAMER TANKOVIC:

– Haft svårt att få speltid i AZ Alkmaar och har själv medgett att gamla klubben IFK Norrköping inte är uteslutet. De svenska mästarna 2015 riskerar att mista såväl Nicklas Bärkroth som Niclas Eliasson i sommar och sedan tidigare har klubben ett stort eget kapital. Pengarna finns med andra ord för att lösa Tankovic, men är 22-åringen själv villig att vända hemåt? Sannolikhet till återkomst i sommar: 20 procent.