FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS – U21-EM I POLEN. BLOGG FRÅN FD:S UTSÄNDE FILIP WOLLIN. 

KIELCE. Startelvan som förbundskapten Håkan Ericson ställde på banan mot England i gårdagens öppningsmatch av U21-EM dominerades av spelare med rötterna i IFK Norrköping.

Gårdagens premiär mot England slutade mållös. Trots flertalet fina målchanser ville bollen inte in i mål och det var ett snopet svenskt manskap som lämnade Kolporter Arena i Kielce med vetskapen om att man slarvat bort tre poäng.

Bäst chans av dem alla hade Linus Wahlqvist – som i slutskedet av matchen gavs möjligheten att ge Blågult en drömstart på mästerskapet från straffpunkten. Högerbacken lyckades dock inte överlista Jordan Pickford i målet och blev något av en syndabock.

I övrigt stod laget för en stabil insats, och det mot några av Englands största talanger. Den svenska startelvan bestod av nio spelare som till vardags representerar ett allsvenskt lag, men kvalitetsmässigt var det ingen märkbar skillnad jämfört med engelsmännen som håller till i antingen Premier League eller The Championship.

Fyra av spelarna som Håkan Ericson ställde på banan har fått sin fotbollsuppfostran i IFK Norrköping, och ytterligare två på bänken har en bakgrund i föreningen. Tidigare nämnde Linus Wahlqvist spelar i dagsläget i ”Peking” tillsammans med Filip Dagerstål och Niclas Eliasson. Men även Alexander Fransson, Muamer Tankovic och lagkapten Kristoffer Olsson har representerat klubben – vilket gör IFK Norrköping till den svenska förening som har skolat flest U21-landslagsmän i årets upplaga.

Mot Polen är det inte omöjligt att det finns fem spelare i startelvan med bakgrund i Norrköping då Tankovic stod för ett piggt inhopp, vilket mycket väl kan belöna honom med en startplats på måndag.

– Stjärnan imponerade direkt – suktas MFF ännu mer nu? 
– Svenska fansens mäktiga entré – vilka bilder!