Foto: Bildbyrån

Hammarby kan förlora bland andra stjärnan Joseph Aidoo i sommarens transferfönster. Men det är ett Bajen som redan nu agerar och har träffat flera spelare. 
– Vi vet vad vi vill göra i kommande fönster och har träffat både spelare och agenter vi är intresserade av. Men vilka det handlar om kan jag inte gå in på, avslöjar i dag Bajens nye sportchef Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby tog hem derbyt innan uppehållet och är efter tolv omgångar inte mer än tre poäng i från toppstriden.
Jämte ser nu nya namn ut att vara på gång. Hammarby redan inlett samtal med flera tänkbara nya spelare inför nästa transferfönster som öppnas i mitten av juli då ett namn som bland andra Joseph Aidoo kan försvinna.

Sportchef Jesper Jansson har fram till i dag avböjt att kommentera hur Hammarby tänker gå fram i kommande fönster. Nu väljer han däremot att prata och avslöjar för FotbollDirekt.se flera hemliga möten den senaste tiden.
 Vi ligger i fas med vad vi vill. Vi har tentakler ute kring vissa namn. Vi vet vad vi vill göra i kommande fönster och har träffat både spelare och agenter vi är intresserade av, berättar Hammarbys nye sportchef för FD.

LÄS: HÅRD KRITIK – MEN NU FÅR BAJENSTJÄRNAN STÖD

– Men samtidigt ska man komma i håg att vi har en liggande budget som vi inte är beredda att kompromissa kring. Vi har som exempelvis backat i från vissa namn för att det har blivit för dyrt. Det viktiga är och det vill jag poängtera; att även om vi gör saker i sommar så kommer vi inte att tänka kortsiktigt. Allt vi gör nu gör vi i huvudsak med tanke på 2018 och flera års sikt.

Hur mycket betyder lugnet ni fått av den starka vår ni har gjort?
– Det är klart att vi har skaffat oss ett lugn på det viset. Att det redan ser så stabilt ut med en ny tränare men vi hade kunnat ta en 4-5-6 poäng till också. Det ska man komma i håg. Derbyt mot Djurgården? Ja, men det visar vilken jäkla karaktär som finns. Att komma tillbaka som vi gör där.

LÄS: ALEX VILL GÖRA COMEBACK

Hur Hammarbys budget ser ut är inte känt men klart är att den är framtagen inför årets säsong och inte kommer att förändras.
Dels för den i nuläget trygga sportsliga situationen men också en sjuårsplan som tvingande ska genomsyra Hammarbys ledning och sport för många år framåt.
– Ja, så är det. Vi bygger nu för 2018 och 2019. För mig är det mest angelägna att visa att vi hela tiden har en plan med allt vi gör och Hammarby jobbar efter en sjuårsplan som jag blivit insatt i. Mycket utifrån det ska vi inte springa för snabbt framåt. Vi vet var vi är, vi vet vad vi vill och vi vet hur vi ska göra för att ta oss dit. Så vi kommer aldrig att göra något överilat. Det finns ingen anledning till det, inte som det ser ut sportsligt och det lugn vi har på det viset men framförallt hur Hammarby som klubb måste lära sig att jobba på lång sikt.

Hur ser du på Hammarby så här långt efter cirka sex veckor i klubben?
– Viljan och kraften i klubben. Det stora stödet.

Du kommer i från Skandinaviens etta, FC Köpenhamn – kan Hammarby på sikt bli ett FCK?
– Storleken på Hammarby som klubb finns där. Stödet och intresset och kraften för att nå dit finns också. Det kommer inte att ske i morgon men Hammarby är utan tvivel en av få svenska klubbar som har möjlighet att bli ett svenskt FC Köpenhamn.