• Publicerat 15 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

Norrbyspelaren Ibrahim Alushaj, 31, begärde två veckors ledigt av klubben för att kunna gifta sig i Kosovo. Något som superettanklubben inte fann acceptabelt och valde att sparka honom i stället. 
– Han bryter ju mot ett avtal, säger sportchefen David Kryssman till Borås Tidning.

Alushaj, som kom till Norrby från Oddevold inför 2016, friade till sin blivande hustru på klubbens hemmaplan Borås Arena inför en seriematch förra säsongen – och bröllopet är planerat till den 20 juli i hans hemland Kosovo.

Därför begärde Alushaj ledigt i två veckor från klubben, vilket skulle betyda att han missat matchen mot Falkenberg. Norrbys klubbledning fann detta oacceptabelt och har nu beslutat sig för att säga upp Alushajs avtal i förtid.

– Han bryter ju mot ett avtal. Vi kan inte tillåta att en spelare har två veckor längre semester än de andra. Det var egentligen inget svårt beslut, vi hade gjort samma sak i division 1, säger sportchefen David Kryssman till Borås Tidning.

Alushaj, som bara fått göra tre inhopp i årets superetta, tycker att Norrby gör fel som sparkar honom.

– Det som är lite fult är att Norrby försökte köpa ut mig innan säsongen, men jag ville ändå försöka bita ihop och träna för att ta en plats. Jag hade ju ett år kvar på kontraktet. Men nu använder de bröllopet för att bli av med mig, säger han.

Kontraktet löper ut den sista juni och Alushaj får omgående börja leta sig en ny klubb.

– Jag vet inte om jag hinner göra klart med någon ny klubb innan jag åker ned till Kosovo. Men jag kommer att bo kvar i Borås, så det blir någon klubb i lägre divisioner här eller något division 1-lag i Göteborg.