Foto: soka.co.ke

Är 21-årige kenyanen Choka Juma Masud AIK:s anfallslösning? Nu uppges han komma på provträning med Gnaget. 

AIK lär värva anfallare i sommar och inte minst då jättefloppen Sulejman Krpic av allt att döma lämnar klubben.

Nu uppges en kenyansk anfallare komma på provspel. 21-årige Choka Juma Masud spelar i Kariobangi Sharks i högstadivisionen i hemlandet, och ska enligt kenyanska Soka testa med Gnaget. Juma flög till Sverige i går kväll.

Något som Kariobangi Sharks ordförande Robert Maoga bekräftar:

– Masud lämnade landet onsdag kväll för sitt planerade provspel med AIK. Sedan han kom till Sharks i januari har han genererat en hel del intresse från scouter, något som nu lett till provspel, säger Maoga till Soka och fortsätter:

– Det är spännande för oss att han åker på provspel. Som klubb så tittar vi på sådana möjligheter för våra spelare framöver då det är en riktning vi vill ta, att ge dem en öppning att spela i utlandet.

Choka Juma Masud beskrivs som en anfallare som kan spela både som nummer nio och på bägge kanter, med snabbhet och förmåga att utmana som främsta egenskaper. Han fick alldeles nyligen debutera i kenyanska landslaget – den 10 juni, när Kenya mötte Sierra Leone i kvalet till Afrikanska Mästerskapen.

Juma Masud står på två mål på 13 ligamatcher, men det är främst hans försäsong som genererat intresse. Det säger Quinter Odongo, Kariobangi Sharks vd:

– Han upptäcktes av lokala scouter under försäsongen där han gjorde inte mindre än sex mål och ett antal assists. Hans skicklighet och fysik var det som attraherade. Genom nätverk så har han dragit till sig intresse från utlandet, säger Odongo till Soka.

– Vi är säkra på att han har vad som krävs för att slå igenom i Sverige. Att han lämnar Sharks kommer få effekt på vår akademisida, vi ska visa upp och exportera så många talangfulla spelare som möjligt.