• Publicerat 15 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK-lånet Stipe Vrdoljak har inte motsvarat förväntningarna och klubben uppges förnyat sin jakt efter Vålerengens vänsterback Rasmus Lindkvist, 27. Huvudpersonen själv flyttar gärna hem till Stockholm i sommar.
– Jag vet att AIK varit intresserade en bra stund, avslöjar han för FotbollDirekt.se. 

I vintras valde AIK att satsa på inlånade Stipe Vrdoljak, 23, som vänster wingback. Men kroaten har inte övertygat och enligt Expressen så har ”Gnaget” beslutat att inte utnyttja sin köpoption, vilket innebär att Vrdoljak återvänder till NK Novigrad efter den 31 juli.

Under onsdagen uppgav Fotbolltransfers att AIK riktar in sig på att värva den förre Östersunds FK-spelaren Rasmus Lindkvist. Enligt sajten ska parterna vara i förhandlingar om det personliga avtalet.

27-åringen är inne på sin fjärde säsong i norska ligaåttan Vålerengen och sitter på utgående kontrakt. Ett kontrakt som inte kommer att förlängas.

– Klubben ville förlänga i vintras men det blev inte så. Jag har varit här i fyra säsonger och är sugen på att testa något nytt, säger han till FotbollDirekt.se.

Redan i vintras kom uppgifter om att AIK försökte få till en affär med Vålerengen. Lindkvist, som är fostrad i Brommapojkarna och spelade i Djurgården som junior, avslöjar nu för FD att han inte skulle ha något emot att komma hem till Stockholm och spela för AIK.

– Jag hade gärna spelat i AIK. Jag kommer ju från Stockholm och sedan har ju allsvenskan blivit attraktivare de senaste åren. AIK är en toppklubb och ska spela Europa League så det är ett väldigt bra alternativ.

Hade du passat som wingback i deras uppställning?

– Det tror jag. Jag spelade som wingback i Östersund och trivdes väldigt bra med det. I Vålerengen är jag mer av en vänsterback, men som är väldigt offensiv.

Är en övergång nära?

– Om det blir någon så vill jag gärna att det blir klart så fort som möjligt. Mitt kontrakt går ut efter säsongen så om Vålerengen vill ha några pengar måste de sälja mig nu. Men vad som sägs mellan klubbarna har jag ingen om.

Lindqvist gjorde aldrig någon allsvensk match i Djurgården utan tog sig till Vålerengen via spel i Skellefteå FF (2009), Dalkurd (2010-2012) och Östersund (2013).

LENNART SANDAHL

MISSA INTE!
– ALLT om AIK – kolla in FotbollDirekts AIK-sajt
– AIK:s eventuella sommaraffär: ”Liknar Bangura”
– Är han AIK:s nästa värvning?

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM