• Publicerat 15 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

I dag landar den kenyanske anfallaren Choka Juma Masud, 21, på svensk mark för att provspela med AIK. Det bekräftar klubbens chefsscout Tobias Ackerman för FotbollDirekt.se.
– Det är en kraftfull spelare som är snabb och stark i boxen. Lite av en Teteh Bangura-typ, säger han. 

AIK:s anfallsspel har lämnat mycket övrigt att önska under vårsäsongen och på tolv matcher har laget endast gjort elva mål framåt. Av dessa har bara fyra gjorts av truppens anfallsspelare, varav inget mål från floppen Sulejman Krpic – som ryktas vara på väg bort redan i sommar.

Nu väljer AIK att titta på en kenyansk anfallare från Kariobangi Sharks i hemlandets högstadivision. Detta bekräftar AIK:s chefsscout Tobias Ackerman.

– Det stämmer. Choka Juma Masud heter han och han landar nu 12.15 på Arlanda efter en del förseningar. Det är en kenyansk anfallare som jag hittat via vårt kontaktnät under våren. Jag har presenterat honom för tränare och sportchef som tyckte han var så pass spännande att vi bestämde oss för titta på honom i AIK:s miljö, säger han till FotbollDirekt.se.

Vad kan du berätta om honom som spelare?

– Han är snabb och bra i boxen. Har fina fötter och är stark på huvudet. En kraftfull spelare helt enkelt. Han har gjort en hel del mål där nere och det som är lite roligt är att han nyligen fick debutera i landslaget mot Sierra Leone i Afrikanska mästerskapen. Då spelade han på topp bredvid Michael Olunga.

Om du skulle likna honom vid någon tidigare AIK-spelare?

– Då skulle jag nog likna honom vid Teteh Bangura. En explosiv spelare som jobbar hårt och är målfarlig.

Juma har fått tillåtelse av sin klubb att besöka AIK. Hur länge det blir beror helt och hållet på hur det går för honom.

– Det som är sagt är att han är här på obestämd tid, så får vi se, säger han.

LENNART SANDAHL