• Publicerat 15 juni
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Serbiska storklubben Röda Stjärnan kan få ett svenskt inslag till kommande säsong. Philip Hellquist är nämligen just nu på provspel hos klubben som ståtar med en Europacup-titel.

Det är serbiska tidningen Telegraf som skriver att den 26-årige svensken just nu är och visar upp sig hos Röda Stjärnan, som slutade på andra plats i den serbiska ligan i den nyligen avslutade säsongen.

Hellquist med ett förflutet i Djurgården och som tillbringat tre raka säsonger i Österrike, först hos Wiener Neustadt och sen Wolfsberger är klubblös från och med den sista juni, då kontraktet med Wolfsberger går ut.
Det har gjort att han nu visar upp sig för nya klubbar och en av dessa är alltså Röda Stjärnan.

Den serbiska klubben uppges tappa skyttekungen Richmond Boakye som gjorde tolv mål på 16 matcher till nästa säsong och därför tittar klubben på tänkbara ersättare och trots att Hellquist bara mäktat med fem mål på de två senaste säsongerna är det alltså honom som klubben just nu spanar in.

Några större anpassningsproblem lär det heller inte vara för svensken som talar flytande serbiska.