• Publicerat 15 juni, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

”Han måste skärpa sig”. Det utbrast Hammarbys tränare Jacob Michelsen efter Ögmundur Kristinssons målvaktstavla mot Sirius i slutet av maj. Då hade Bajen-keepern bjudit på ett annat graverande misstag mot MFF i matchen innan. Nu har han repat sig – FotbollDirekt har siffror som skyddar den isländske keepern.

Ögmundur Kristinsson tog direkt över som förstemålvakt i Hammarby efter flyktade Johannes Hopf. Direkt bjöd islänningen på några fina insatser och blev snabbt populär bland Hammarbys anhängare.

Förra säsongen kom dessutom belöningen när Kristinsson togs ut som en av tre målvakter i den populära isländska landslagstruppen.

Faktum är dock att han förra säsongen hade sämre statistik efter tolv matcher än vad han har denna säsong, trots att han varit så hårt kritiserad och där det spekulerats i om att klubben är på väg att värva en ny förstemålvakt. Pär Hansson uppgavs ett tag vara det hetaste namnet men han valde som bekant att skriva på för ett annat HIF – sin gamla klubb Helsingborg.

Frågan är nu om inte islänningen är på väg att rädda sig kvar i Hammarby? Siffror visar nämligen på att Kristinsson denna säsong, trots allt, gör en klart mycket bättre säsong än den förra.
Enligt svensk fotbolls officiella statistikorgan Chyron Hego har Kristinsson den här säsongen 70 procent i räddningsstatistik och två hållna nollor efter tolv första omgångarna av allsvenskan.
Vid motsvarande tid förra säsongen stod Kristinsson på 61 procent och ingen hållen nolla. Förra säsongen hade Kristinsson släppt in 22 mål vid motsvarande tidpunkt jämfört med 13 insläppta denna säsong. Det borde vara siffror som ingjuter stort hopp hos alla Hammarby-anhängare inför fortsättningen av säsongen.