Foto: Bildbyrån

Jesper Karlström har haft det tufft att ta en ordinarie tröja i Djurgården. Nu öppnar mittfältaren för en flytt.
– Jag kan se mig själv i en annan klubb om jag inte får speltid i Djurgården, säger 21-åringen till Svenska Fans.

Inför 2015 års allsvenska säsong värvades Jesper Karlström in till Djurgården från Brommapojkarna. Den snart 22-åriga mittfältaren (fyller om en vecka) har ännu inte etablerat sig i startelvan och i år har det bara blivit tre matcher från start.

Karlström gjorde en pigg insats från start borta mot Örebro i maj månad då Kim Källström var avstängd. Trots det bänkades han i mötet mot Göteborg i matchen därpå. Väl mot Blåvitt blev mittfältaren ändå matchhjälte med sitt mål som inhoppare.

Mot Jönköpings Södra några dagar senare belönades Karlström till sist med en startplats och Othman El Kabir förpassades i stället till bänken. Men efter bara 52 minuter valde Özcan Melkemichel att byta ut Karlström mot just El Kabir och i de tre senaste omgångarna har 21-åringen fått nöja sig med inhopp.

Nu öppnar snart transferfönstret och trots att Karlström har kontrakt med Djurgården i ytterligare ett och halvt år kan han tänka sig en flytt om situationen inte förändras.

– Jag känner mig redo att spela och jag tycker att jag har bevisat det också, säger Karlström till Svenska Fans och fortsätter:

– Jag kan se mig själv i en annan klubb om jag inte får speltid i Djurgården, men helst tar jag naturligtvis en startplats här.

Karlström poängterar i intervjun flera gånger att han skulle föredra att stanna i Djurgården, men samtidigt behöver den unga mittfältaren speltid för att fortsätta utvecklas. Han medger också att intresse finns från andra lag.

– Många klubbar är intresserade, absolut, men jag har kontrakt med Djurgården i ett och ett halvt år till.

MISSA INTE  – MER OM DJURGÅRDEN! 

– Utgående kontrakt – nu kan stjärnan välja utlandet: ”Finns en del intresse” 
– Bosse Anderssons egna ord om diskussionen med landslagsstjärnan
– Succémannen jagas av utländska klubbar: ”Inte så konstigt”