Foto: Bildbyrån

Dusan Jajic ser ut att tvingas stå över U19-EM i Georgien. Bajen-talangen medger att det finns en viss besvikelse över det, men han vill samtidigt inte slänga någon skit på Hammarby.
– Man blev inte glad direkt, men jag är inte en sån som går runt och klagar, säger Jajic till FotbollDirekt.se. 

Nyligen meddelade Hammarbys nya sportchef Jesper Jansson att trion Marcus Degerlund, Leo Bengtsson och Dusan Jajic inte tillåts åka iväg och spela U19-EM i Georgien under juli månad.

FotbollDirekt ringde då upp Leo Bengtsson för några kommenterar, och den snabba yttern påpekade då att lagkamraten Jajic var besviken över beskedet.

– Dulle (Jajic) var den som blev upprörd och det förstår jag för han är ju lagkapten och har en ledande roll i landslaget, konstaterade Bengtsson för FD 31 maj. 

När Jajic nu två veckor senare får höra vad Bengtsson sagt skrattar han till lite, men blir sedan allvarlig.

– Man blev inte glad direkt, men jag är inte en sån som går runt och klagar. Det var ingen rolig nyhet, men jag gnäller inte för det, säger Jajic till FotbollDirekt.se.

Anmärkningsvärt är dock att Jajic, till skillnad från Degerlund och Bengtsson, nu var med på det förberedande lägret inför Georgien ute på Bosön. Jajic har till skillnad från sina två jämngamla klubbkompisar inte fått så mycket speltid under våren och möjligen kanske han ändå tillåts åka iväg till Georgien… Eller?

– Det är inget som är klart så jag vet inte. Du kan ta det med min agent annars, han kanske vet mer.

Vill du inte åka då?

– Det hade varit roligt. Jag har varit med i landslaget hela vägen och det är ju vi som tagit oss dit, så det skulle vara jobbigt att missa. Samtidigt vill man också vara kvar i klubblaget och konkurrera om en plats, men man vill ju få mer speltid också.

Du är ju dessutom lagkapten i U19-landslaget.

– Exakt, därför hade det varit extra surt att missa så klart. Jag hade jättegärna varit med och spelat EM.

Hammarbys talangfulla trio är inte de enda spelarna som missar U19-EM. Djurgårdens Felix Beijmo, Dortmunds Alexander Isak, Juventus Mattias Andersson, Häckens Daleho Irandust samt Elfsborgs Jesper Karlsson har alla antingen självmant tackat nej eller inte fått tillåtelse från sin klubb att spela U19-EM. Trots alla avbräck tror Jajic på succé i Georgien.

– Jag har sagt till alla som känner, och det är inget som jag bara säger, att vi kommer gå riktigt långt. Vissa av oss har spelat med varandra sedan vi var 15 år och känslan är att vi kan gå långt i turneringen.

På Hammarbys försäsongsläger i vintras på Gran Canaria var FotbollDirekt på plats. I en lång intervju berättade då Jajic att detta var året som han skulle slå igenom stort i allsvenskan.

Våren har dock blivit en besvikelse för den snart 19-åriga mittfältaren som bara fått spela tre matcher, varav en från start (borta mot Göteborg).

– Det är klart att man hoppades på mer speltid, men man kan inte bara gå runt och hoppas utan man måste också visa att man förtjänar att spela.

Har du inte gjort det då?

– Det är en annan fråga, säger Jajic och tystnar.

Vad tycker du om Jakob Michelsen som tränare?

– Han är bra. Han ger väldigt mycket positiv energi till laget och man ser ju i tabellen att det går åt rätt håll. Jag tror att vi kommer klättra ännu mer. Han pushar oss väldigt hårt.

Men du är inte bitter på honom över den uteblivna speltiden?

– Nej, absolut inte.