Foto: Bildbyrån

Pär Hansson är tillbaka i Helsingborg. Målvaktsstjärnan som vann SM-guld med klubben 2011 har kritat på för tre och ett halvt år.
– Att ta upp klubben från superettan är väldigt kittlande, säger 30-åringen till HIF:s hemsida. 

Efter två tunga säsonger i Holland återvänder nu Pär Hansson till Helsingborg. Målvakten slog igenom med dunder och brak i allsvenskan 2009 och förutom att ha vunnit såväl allsvenskan som Svenska cupen 2011 var Hansson även tredjekeeper för Sverige  under EM 2012.

Efter 2014 års säsong lämnade Hansson HIF för spel i Feyenoord. Väl i den holländska storklubben har speltiden uteblivit och efter en längre tids spekulationer är det nu officiellt att 30-åringen återvänder till HIF.

– Att ta upp klubben från superettan är väldigt kittlande. Jag har inte varit med om något sådant förut, säger Hansson till HIF:s hemsida.

Helsingborg ligger för närvarande trea i superettan och det råder inget tvivel om att Hansson är ett tillskott som tränaren Per-Ola Ljung välkomnar.

– Pär är en klubbikon med en lång historik i HIF. Vi får möjligheten att ladda ytterligare en bit med kompetens i vårt bygge för både nu- och framtiden. Han är dessutom en exemplarisk idrottsman och jag är precis som alla andra HIF:are väldigt glad över att ha honom här, säger Ljung till klubbens hemsida.

Hansson har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över 2020 års säsong.