Foto: Bildbyrån

Nanne Bergstrand är tillbaka som tränare i Kalmar. Trots att laget ligger på kvalplats har den gamla guldtränaren ingen panik.
– Under min tid fanns det ju gånger som vi startade säsongen dåligt, som år 2009, men då lyckades vi kravla oss upp oss och sluta som fyra, säger Bergstrand enligt 24Kalmar. 

Det som varit på gång ett tag blev i dag verklighet. Nanne Bergstrand tar över som huvudtränare för Kalmar igen, klubben som han verkade i mellan 2003 och 2013. Efter att ha fått sparken från Hammarby efter fjolårets säsong har 61-åringen gått sysslolös, men redan i våras har han setts till på Kalmars matcher med block och penna och med tanke på hur knackigt Kalmar gått kommer Peter Swärdhs sorti och Bergstrands återkomst inte som någon jätteöverraskning.

Kalmar ligger tredje sist i allsvenskan efter tolv omgångar. I återstarten väntar Djurgården på bortaplan och det råder inget tvivel om att utgångsläget för smålänningarna ser tufft ut, men Bergstrand är inte orolig över situationen som klubben satt sig i.

– Under min tid fanns det ju gånger som vi startade säsongen dåligt, som år 2009, men då lyckades vi kravla oss upp oss och sluta som fyra. Jag jämför det här med en sådan situation, säger Nanne Bergstrand enligt 24Kalmar.

Flera tongivande spelare som Nanne basade över i Kalmar finns kvar såsom bröderna Elm, brassen Ismael och U21-landslagsmannen Melker Hallberg (som Nanne även hade i Hammarby). Trots profilerna betonar den nu nygamla tränaren att det är löpningarna utan boll som ska lyfta KFF i tabellen.

– Största potentialen ligger i vad man gör som lag. Om vi ser på hur en fotbollsmatch ser ut så har en fotbollsspelare bollen i 90 sekunder i snitt, då är det 88 minuter kvar i matchen. Det är där potentialen finns, vad man gör som spelare när man inte har bollen, konstaterar Bergstrand.