Foto: Bildbyrån

Kalmar ligger fortsatt på allsvensk kvalplats och med ett par veckor kvar till den allsvenska omstarten fick tränaren Peter Swärdh i dag sparken.
– Jag mår bra, men det var lite märkligt att stanna hemma i morse i stället för att åka till jobbet, säger han till Sportbladet.

Efter att ha verkat i klubbar som Helsingborg, Mjällby och Åtvidaberg tog Peter Swärdh över som tränare för Kalmar FF inför 2015 års säsong.

Under debutåret slutade den småländska klubben fjärde sist med sex poäng ner till kvalspelande Falkenberg.

I fjol stod laget för en rejäl uppryckning då de till sist hamnade på en imponerande sjätteplats.

I år var tanken att laget skulle spinna vidare på fjolåret, men i stället har våren varit en stor besvikelse för de rödklädda. Kalmar inledde med en förnedrande 1-5-förlust i premiären hemma mot Elfsborg och sedan dess har de legat i botten av tabellen.

Med tolv spelade omgångar ligger laget på kvalplats med tre poäng upp till säker mark. När det nu stundar ett U21-EM och allsvenskan har ett uppehåll valde Kalmar tidigare i dag att sparka Peter Swärdh. Tränaren verkar ändå samlad trots det tunga beskedet.

– Jag mår bra, men det var lite märkligt att stanna hemma i morse i stället för att åka till jobbet, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det har varit för få vinster och för många förluster. Det finns så mycket om och men, men det handlar i grund och botten om att vi presterat för svagt. Sen kan man titta närmare på allt och ha funderingar kring det och varför det blev så, men jag låter det vara där. Jag vill inte ta det vidare mer än att konstatera att Kalmar tagit beslutet, jag respekterar det och vi går vidare åt varsitt håll.

Ny tränare blir i stället Nanne Bergstrand, som efter att ha tvingats lämna Hammarby i höstas nu tar över sin gamla klubb som han vann guld med 2008. Nannes ord från i dag kan läsas HÄR!